Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 06. 2015. 10:47 >> 10:41

POTREBNO JOŠ DONACIJA

Kapela u Pavnom polju gradi se po planu

Dugogodišnja inertnost mještana oko pronalaska lokacije za izgradnju kapele u jednoj od najvećih Mjesnih zajednica u bjelopoljskoj opštini, Pavinom Polju, s obzirom na ono što se ovih dana moglo vidjeti na gradilištu, nije karakterisala i njenu izgradnju.

Naime, od početka gradnje na imanju Stanka Bulatovića koji je darivao zemljište, do postavljanja krova nije prošlo ni tridesetak dana. Predsjednik Mjesne zajednice Slobodan Leković kaže da su brzoj gradnji doprinjeli Opština i građani.

"Nakon što je definisana lokacija za izgradnju i urađena planska dokumentacija, lokalna uprava je uputila mehanizaciju koja je uklonila postojeće zgrade, suvišni materijal i probila pristupni put. Materijal je stigao iz kompanije Solaris, a Opština preuzela fakturu od 6.000 eura i ubrzo je nikao kvaliteno urađen i maksimalno funkionalan objekat", ističe Leković.

On je saopštio da su lokalni preduzetnici obezbijedili krovnu konstrukciju, a novčanim prilozima mještana obezbijeđeno je plaćanje ostatka duga Solarisu.

Ističe dobru saradnju sa Opštinom i njenim predsjednikom Aleksandrom Žurićem, bez čije pomoći izgradnja se ne bi odvijala tako brzo.

"Godinama su se stanovnici Vraneške doline suočavali sa problemom nedostatka kapele, tako da su mnoge oči uprte u tempo i kvalitet njene izgradnje. Za sada sve ide po planu, a da li će uskoro ovaj važni komunalni objekat biti predat na korišćenje zavisi i od priliva novca. Očekuje se finasijska podrška onih koji je do sada nijesu pružili, a trebalo bi da to učine", poručio je Leković, koji ne isključuju nastavak podrške lokalne uprave.

Predsjednik mjesne zajednice podsjeća da je vrijednost projekta 70.000 eura, te da bez većeg angažovanja mještana nije moguće obezbijediti tolika sredstva.

Kapela sadrži veliku salu u kojoj će moći da sjedne 70 do 80 osoba, kuhinju, mokri čvor i dvije izložbene prostorije. Predviđena je i izgradnja prilaznog puta. Projekat kapele donirao je inženjer Vele Luković.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније