Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 04. 2015. 12:22 >> 13:49
9

CKM PREDLOŽIO PREMIJERU

Svaki grad da dobije ulicu "21. maja"

Crnogorska kulturna mreža (CKM) je, u cilju jačanja značaja Dana nezavisnosti, uputila premijeru Milu Đukanoviću prijedlog da Vlada uputi sugestiju da svaka crnogorska opština dobije ulicu koja će nositi ime 21. maj.

"Od obnove nezavisnosti 21. maja 2006. navršava se devet godina, što je skoro pa decenija. Nažalost, ovaj datum u koji smo se ne tako davno zaklinjali iz godine u godinu sve više i više gubi na značaju", ističu iz CKM-a.

Ocijenili su da je loš odnos prema njemu naročito izražen kod jedinica lokalne samouprave čiji veći dio predsjednika ništa ne preduzima da bi taj datum što više dobio na značaju.

"Kada neko ko ne živi u Crnoj Gori 21. maja dođe kod nas, ne može nikao steći utisak da je u pitanju neki državni praznik, osim što državna i lokalna administracija ne radi. Naša očekivanja su da će našu ideju koja će, ukoliko kod njega bude postajala spremnost, umnogome doprinijeti davanju značaja 21. maja bez većih napora moći sprovesti u djelo, pošto je gospodin Đukanović čovjek sa najvećim autoritetom u aparatu izvršne vlasti", saopšteno je iz CKM-a.

Iz te organizacije su ocjienili da ukoliko se nastavi neodgovoran odnos prema 21. maju da će se to odraziti na odnos prema crnogorskom identitetu, koji se nažalost, kako su poručili, sve više i više koristi u političke svrhe.

Ipak, dodaju da ih ohrabruje činjenica da se zahvaljujući dobrim rezultatima koje postižu crnogorski sportisti kod mladih budi nacionalni naboj i patriotski odnos prema Crnoj Gori.

"I pored svih poteškoća oko vođenja ekonomske politike i pravljenja ambijenta za bolji život građana, Vlada mora naći načina da se posveti aktivnostima koje će imati za cilj vraćanje povjerenja građana u institucije sistema, a samim tim i u državu", poručuju iz CKM-a.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније