Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 04. 2015. 19:12 >> 19:11

"MALA GRUPNA KUĆA"

Prvi stanari nakon sjednice lokalnog parlamenta

Novi socijalni servis "Mala grupna kuća" o kojem su Memorandum o korišćenju krajem decembra 2014. godine, potpisali tadašnji ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, predsjenik opštine Aleksandar Žurić i direktorica Dnevnog centra "Tisa" Saida Čikić, prve korisnike će dobiti nakon sljedeće sjednice lokalnog parlamenta.

"Mala grupna kuća" je prvi socijalni servis u Crnoj Gori koji je namijenjen djeci sa smetnjama u razvoju koja su bez roditeljskog staranja ili čiji su roditelji lišeni roditeljskog prava. Novi servis funkcionisaće u okviruju Javne ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju "Tisa" iz Bijelog Polja.

Od završetka građevinskih radova na objektu, u decembru 2014. godine, koji je izgrađen u skladu sa međunarodnim standardima i koji je prilagođen potrebama korisnika, menadžment Dnevnog centra je radio na pripremi dokumentacije za rad servisa, koja će se naći na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine opštine Bijelo Polje, kada bi trebalo da bude  usvojena.

U saradnj sa Centrom za socijalni rad Bijelo Polje, trenutno se vrši mapiranje, selekcija i priprema djece za smještaj u ovu ustanovu.

Kako bi se u servisu organizovao kvalitetan rad, shodno standardima i potrebama korisnika, završen je i konkurs za izbor pomoćnika direktora Javne ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju "Tisa", koji će koordinirati poslove u ovoj ustanovi. Na konkurs se prijavila jedna osoba, koja ispunjava tražene uslove.

Brigu o djeci će voditi zaposleni, čiji broj će biti utvrđen u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima za pružanje i korišćenje usluga, normativima i minimalnim standardima usluga za smještaj djece i mladih.

O djeci smještenoj u ovoj ustanovi brinuće stručno osoblje 24 sata dnevno.

Izgradnju objekta "Male grupne kuće" su finansirali: Ambasada SAD u Crnoj Gori, Evropska unija, Unicef, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Opština Bijelo Polje.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније