Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 04. 2013. 17:48 >> 17:48

NIKAD KRAJA

Herceg Novom prijete restrikcije vode

Hercegnovskom preduzeću „Vodovod i kanalizacija", ponovo je blokiran račun po presudi Privrednog suda, koju je potvrdio i Apelacioni, u korist preduzeća „Igalopromet", na iznos od milion i trista hiljada eura, sa kamatom.

Riječ je o sudskom sporu koji se vodi 12 godina zbog dugovanja koje Vodovod ima prema Igaloprometu za korišćenje vode sa izvorišta Lovac u vrijeme kada je Igalopromet bio koncesionar.

Presuda je, prije dvije godine, već donijeta u korist Igaloprometa, ali je Vrhovni sud tada djelimično priznao presudu Apelacionog suda i vratio ga na ponovno suđenje Privrednom sudu, koji je ponovo presudio u korist Igaloprometa.

Tu je presudu Apelacioni sud potvrdio prije desetak dana.

Da će, zbog svega, opet najveću cijenu platiti građani, potvrđuje informacija koju su saopštili iz Službe za odnose sa javnošću EPCG. Eleonora Albijanić je, za Radio Jadran, najavila ponovne restrikcije u vodosnabdijevanju u Novom.

„EPCG biće prinuđena da ponovo sa mreže isključi pumpnu stanicu Bajer, jer novski Vodovod od 31. januara nije imao nijednu uplatu na račun EP, a po osnovu duga koji iznosi preko 500 hiljada eura“, kazala je Albijanić, ne mogavši da precizira kada će se to ponovo desiti.

Vode sa Plata neće biti od 1. do 12. juna

I Trebinjci najavljuju redovnu godišnju obustavu dotoka vode sa Plata za Herceg Novi.

Iz HE na Trebišnjici Vodovodu je stiglo obavještenje da će do prekida snabdjevanja vodom iz sistema Plat doći od 1. do 12. juna zbog redovnog godišnjeg remonta  hidrotunela Gorica-Plat.

Oni najavljuju da će, istovremeno, uslijediti i rekonstrukcija agregata 1. u Hidroelektrani Dubrovnik, koja je odgođena prošle godine. Zato je usvojen novi plan remontnih aktivnosti u Hidroelektranama na Trebišnjici, pa će tunel Gorica-Plat biti prazan dvanaest dana u junu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније