Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 04. 2013. 17:24 >> 17:24

USLJED PADAVINA

Raste nivo vode na Rijeci i Žabljaku Crnojevića

Nivo vode na Rijeci Crnojevića je, usljed najnovijih padavina, porastao za desetak centimetara za posljednih 24 sata, kazao nam je načelnik cetinjske službe zaštite Rajko Janković, koji dodaje da je slična situacija na Žabljaku Crnojevića i u Dodošima, gdje su i dalje poplavljeni, kako pomoćni, tako i stambeni objekti.

„Poseban problem za stanovnike Žabljaka Crnojevića je što su morali da premiještaju stoku zbog plavljenja Žabljačkog polja, gdje je nivo vode iznad 60 centimatara”, kaže Janković.

Jedan dio stoke, kako kaže, prebačen je u Ponare, a drugi pri starom gradu Žabljaku.

On ističe da su mještani naviknuti na ovakve situacije, pa su se organizovali na najbolji mogući način, a sve službe Prijestonice im stoje na raspolaganju i spremne su da pomognu kad god zatreba.

„Očekujemo i narednih dana, shodno situaciji na terenu, da će vodostaj rasti, ali se nadamo da neće biti  većih  poteškoća, kao ni poplava kakve su bile pretprošle godine”, kaže Janković.

Nakon smirivanja situacije i procjene šteta, zaključuje, lokalna uprava će pomoći tamošnje stanovništvo u skladu sa mogućnostima.

Predsjednik mjesne zajednice Rijeka Crnojevića Nikola Janković ukazuje da su štete na tom područiju velike, jer su pojedini objekti pod vodom već mjesec, ali da će se tačan iznos štete znati kad se voda povuče.

„Do sada nas niko nije kontaktirao u vezi šteta i ne znamo kome bi mogli da se obratiti”, rekao je Janković, dodajući da su do sada imali pomoć od lokalne uprave, koja se interesovala koje su njihove potrebe.

 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније