Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 11. 2014. 21:33 >> 21:30

FLU

Dogovorili saradnju sa poljskim akademijama

Izuzetna saradnja izmedju Ambasade Poljske u Crnoj Gori i Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja nastavljena je danas potpisivanjem sporazuma o saradnji FLU sa Akademijom lijepih umjetnosti i Nacionalnom galerijom Zahenta iz Varšave.

 

Protokol o saradnji potpisala je dekanica FLU, Milena Jovićević sa protektorima Pavelom Novakom i Protom Jarnuskijevičem sa Akademije lijepih umjetnosti, i sa direktoricom Nacionalne galerije Zahenta u Varšavi, Hanom  Vrublevskom.

Iz FLU je saopšteno da se sporazumi odnose na razmjenu nastavnika i studenata, razmjenu programa kao i na zajedničke istraživačkih projekte.

“Na sastancima sa partnerima iz Varšave, ambasadorkom Gražinom Sikorskom, konzulkom Agnješkom Klasom  i ambasadorom Crne Gore u Poljskoj, Ramizom Bašićem bilo je riječi i o saradnji sa ostalim akademijama likovnih umjetnosti u Krakovu i Poznanju”, kazali su oni.

Najavljeno je da se prvi projekti i razmjene studenata očekuju već u aprilu a do tada će partneri sa pomenutih institucija posjetiti više puta Crnu Goru i Fakultet likovnih umjenosti na Cetinju.

“Nakon požara koji je zadesio FLU u zgradi Ruskog poslanstava na Cetinju Ambasada Poljske donirala je dvije skupocjene grafičke prese i opremu za fotolaboratoriju. Donacija je svečano uručena fakultetu na novoj adresi, u zgradi bivšeg Austougarskog poslanstva u okviru manifestacijeDani Poljske u Crnoj Gori”, poručuju sa FLU-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније