Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 11. 2014. 19:48 >> 19:45
3

FINANSIRALA TIKA

Turskom donacijom do lifta u Ustavnom sudu

Turska Agencija za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) finansirala je izgradnju lifta u zgradi Ustavnog suda u Podgorici. Tim povodom, predsjednica Ustavnog suda Desanka Lopićić danas je primila delegaciju TIKA-e, koju su činili predsjednik Odjeljenja za Balkan i Istočnu Evropu TIKA-e Mahmut Cevik i koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Yazici.

 

Izgradnjom lifta u zgradi Ustavnog suda, licima sa invaliditetom biće omogućeno da ostvare pristup ovoj instituciji. To je potvrdila i predsjednica Ustavnog suda Crne Gore.

“Ovo je još jedan dokaz saradnje Crne Gore i Turske. Ugradnjom lifta, licima sa invaliditetom ćemo omogućiti da ostvare što lakši pristup Ustavnom sudu”, kazala je Lopičić.

Predsjednik Odjeljenja za Balkan i Istočnu Evropu TIKA-e Mahmut Cevik kazao je da mu je drago zbog pomoći ovoj instituciji.

“Mi ćemo biti srećni ukoliko naša donacija na neki način doprinese sistemu pravde. Izražavamo želju da vas i u narednom periodu pomognemo”, kazao je Cevik.

Vrijednost donacije je 25 hiljada eura.

 

Tekst i foto: Anadolija

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније