Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 09. 2014. 07:58 >> 07:57
3

ZA MINISTRA

Bjelica umjesto Stijepovića?

Glavni kandidat za novog ministra prosvjete je Duško Bjelica, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore.

 

On bi, kako piše Dan, trebalo da naslijedi Slavoljuba Stijepovića, koji će, prema dogovoru DPS-a i SDP-a o koaliciji, preuzeti funkciju podoričkog gradonačelnika.

Nosilac izborne liste Evropsko lice Podgorice profesor Dragan Bogojević, kako se spekuliše u poltičkim krugovima, slovi takođe za mogućeg naslednika Slavoljuba Stijepovića na čelu Ministarstva prosvjete.

Stupanje na dužnost novog ministra prosvjete i odlazak Stijepovića dio je dogovora lidera DPS-a i SDP-a Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića o široj rekonstrukciji Vlade Crne Gore. U sklopu tog dogovora, trebalo bi da uskoro bude izabran i novi ministar kulture.

Kao glavni kandidati za novog ministra kulture pominju se Pavle Goranović i Janko Ljumović, što je i ranije pominjano. Goranović je nekada bio savjetnik za kulturu premijera Mila Đukanovića, a Janko Ljumović je direktor Crnogorskog narodnog pozorišta.

Vada je u novembru prošle godine donijela odluku da Branislav Mićunović, tadašnji ministar kulture, bude novi ambasador Crne Gore u Beogradu, i on je kasnije stupio na dužnost.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније