Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 08. 2014. 08:10 >> 08:33

DJECA U SAOBRAĆAJU

Počinje kampanja "Bezbjedno do škole"

Misija OEBS-a u Crnoj Gori zajedno partnerima pokreću kampanju o podizanju svijesti građana Crne Gore o bezbjednosti u saobraćaju, naročito djece. Kampanja počinje danas i trajaće do 30. septembra 2014.

OEBS-a, kapmanju pokreće u sardanji sa partnerima: Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom obrazovanja, Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Upravom policije, NVO ALFA Centar, NVO Udruženje roditelja, NVO Savez vozača i Zajednicom opština Crne Gore.

"Glavni cilj kampanje je da usmjeri pažnju na važnost bezbjednosti djece u sabraćaju, naročito đaka prvaka, djece u nižim razredima i predškolske djece, kroz podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju o tome. Ciljna grupa su svi učesnici u saobraćaju", saopšteno je iz OEBS-a.

Predviđene su tri forme kampanje: informisanje, angažovanje i edukacija. Kroz partnerski odnos sa vladinim institucijama, civilnim sektorom, te medijima, kao krucijalnim faktorom, poruka kampanje će se čuti u cijelom društvu.

Misija OEBS-a je omogućila snimanje kratkog dokumentarnog filma iz koga je izvučeno 5 reklama sa porukama koje će se emitovati na TV i radio stanicama. DVD sa filmom će biti distribuiran svim osnovnim školama u Crnoj Gori i koristiće se tokom školskih edukativnih programa.

NVO Alfa Centar, jedan od partnera kampanje, organizovaće predavanja i bogat edukativno-kulturni program za mlade posvećen saobraćajnoj bezbjednosti u opštinama koje su se pridružile kampanji: Bar, Budva, Kotor, Herceg Novi, Tivat, Niksic, Danilovgrad i Mojkovac.

Neke od ovih opština, u skladu sa mogućnostima, pripremile su ili nabavile saobraćajne bukvare za sve đake prvake u svojim opštinama, koji će im biti poklonjeni, u saradnji sa NVO Savez vozača, tokom prvog saobraćajnog časa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније