Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 03. 2013. 21:19 >> 21:09
1

U PLANU TEHNOLOŠKI PARK

Nastavak uspješne saradnje sa Microsoft-om

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović, primio je danas delegaciju Microsofta, koju je predvodio Takuya Hirano, generalni menadžer Microsoft-a za centralnu i istočnu Evropu.

Razgovarano je o realizaciji postojećeg Ugovora o strateškom partnerstvu između Vlade Crne Gore i Microsoft-a i dogovoreni dalji koraci o nastavku saradnje, saopšteno je iz Vlade.

Između ostalog, razgovarano je i o realizaciji projekata koji će se fokusirati na unapređenje i razvoj eGovernment servisa, kao i bezbjednost države kada je u pitanju internet.

Takođe, dogovoren je nastavak podrške obrazovnom sektoru u pogledu inovacija i transformacije obrazovnog sistema i podrške privatnom sektoru iz oblasti edukovanja i usavršavanja sručnjaka iz lokalnih IT kompanija za podršku i razvoj Microsoft proizvoda.

Poseban akcenat stavljen je i na mogućnost otvaranja inovativnih centara i tehnološkog parka Microsoft-a u Crnoj Gori, koji bi služili za razvoj i testiranje Microsoft servisa i proizvoda prije plasiranja na tržište, što bi posebno doprinijelo razvoju ekonomije i novog biznisa u Crnoj Gori.

Nastavak razgovora planiran je na sjutrašnjem okruglom stolu o “Sajber bezbjednosti”, koji se održava u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније