Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 03. 2013. 12:12 >> 12:02

OBJEKAT NA RUMIJI

CPC najavila tužbu Upravnom sudu

Potpredsjednik Savjeta mitropolije CPC Stevo Vučinić za Antenu M kaže da će se, ukoliko ta crkva uskoro ne dobije odgovor MORT-a, obratiti Upravnom sudu.

Crnogorska pravoslavna Crkva i dalje će biti istrajna u namjeri da  se izvrši rješenje iz 2005. o uklanjanju metalne crkve sa Rumije.

Početkom februara ove godine CPC proslijedila je Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev u kojem traži da taj resor sprovede rješenje od prije osam godina .

Potpredsjednik Savjeta mitropolije CPC Stevo Vučinić za Antenu M međutim kaže da zvaničan pisani  odgovor na taj zahtjev nijesu dobili , osim saopštenja Uprave za inspekcijske poslove putem medija, pa su prije nekoliko dana kako kaže ponovo poslali urgenciju da im se dostavi odgovor na zahtjev  :

„ Nije nam do danas odgovoreno sem što je tim povodom nadležna inspekcija poslala jedno saopštenje u kojem je navela da se objekat sa Rumije ne može ukloniti zbog moratorijuma na rušenje objekata uvedenog nakon potpisivanja Sporazuma naše zemlje sa Svjetskom bankom iz 2008. koji važi do donošenja novog Prostornog plana.  Zato što nakon proteka roka od mjesec dana nijesmo dobili  odgovor od ministarstva urgirali smo kako zakon i nalaže drugim zahtjevom da nam se dostavi pismeni odgovor . Ukoliko  nakon proteka i drugog zakonskog roka ne dobijemo odgovor  stičemo pravo da se žalimo Upravnom sudu kao drugostepenom organu i žalićemo se u roku od narednih 20-ak dana.“

U CPC ne spore da je 2008.  uspostavljen moratorijum na rušenje svih nelegalnih objekata , ali isto tako ponavljaju da se to ne odnosi na objekat na Rumiji:

„ On važi za poslovno stambene objekte a objekat na Rumiji nije takve namjene. Nije sagrađen nego je postavljen i nije od čvrstog materijala. Pokretan je i može se premjestiti što mi i zahtijevamo.“ 

Podsjetimo, ranije je iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno da će se nakon izrade prostorno planske dokumentacije definisati namjena prostora Rumije , a zatim i odrediti sudbina svih bespravno sagrađenih objekata u predmetnom zahvatu.

Metalna crkva na Rumiji postavljena je 2005. uz pomoć helikoptera  tadašnje Vojske Srbije i Crne Gore , bez odobrenja  crnogorskog Ministarstva uredjenja prostora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније