Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 07. 2014. 14:38 >> 14:40

PORUKA SINDIKATA

Uslovi rada, pa preuzimanje KAP-a

Radnici Kombinata aluminijuma još uvijek nijesu dobili informacije o uslovima rada kod novog vlasnika, zbog čega poručuju novom poslodavcu da u fabriku ne može ući dok im iste jasno ne saopšti i dostavi, navodi se u saopštenju Sindikata Aluminijuma.

Kako podsjećaju u Sindikatu Aluminijuma, juče je na sastanaku održanom u Ministarstvu ekonomije, saopšteno da je socijalni program maksimum koji je Vlada mogla da ponudi i to na bazi dosadašnjih Socijalnih programa za Boksite i Željezaru i ne postoji mogućnost za  bilo kakve promjene navedenog Programa.

"Socijalni program za radnike KAP-a, saglasno odluci Vlade Crne Gore, važi do 01.11.2014.godine a dobrovoljno prijavljivanje će se vršiti do petka u 12 časova. Obrađeni spisak će se uputiti Ministartvu finansija poslije čega će uslijediti uplata sredstava", saopšteno je iz Sindikata Aluminijuma.

Stav Sindikata Aluminijuma je, kako ponavljaju da nijesu zadovoljni visinom Socijalnog programa ali ga ne mogu povećati.

"Ostavljamo svakom zaposlenom da odluči da li će da prihvati ponuđenu otpremninu ili ne. Ko ne prihvati ponuđenu otpremninu ostaće sa nama da čeka novog poslodavca i bori se za  radnička prava", poručuju iz Sindikata.

Podsjećaju da je za sjutra zakazano ročište u Privrednom sudu po pitanju Stambenog fonda i pozivaju zaposlene u KAP-u da se okupe ispred suda u 12 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније