Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 07. 2014. 11:00 >> 11:04

PRVO MJESTO

Naši mladi programeri najbolji u Torinu

Na međunarodnom takmičenju mladih programera HACK4MED održanom u Torinu, ekipa iz Crne Gore osvojila je prvo mjesto.

Pobjedničku ekipu čine studenti Fakulteta za informacione tehnologije - Petar Radunović i Ivan Knežević, kao i Ivan Mandić, student Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta "Mediteran".

Pobjedom na HAKATONU koji je u maju održan u Crnoj Gori, oni su stekli pravo učešća na pomenutom međunarodnom takmičenju u Italiji. Njihova aplikacija Geostep je u jakoj konkurenciji (Italija, Španija, Grčka, Malta...) osvojila prvu nagradu, a naši predstavnici su stekli priliku da svoju ideju predstave i na start up takmičenju koje će se održati u februaru 2015. godine u Mančesteru.

"Sama aplikacija predstavlja aktivnu, geolokacijsku igru koja se bazira na pravilima igre "Lov na Blago" (treasure hunt) u kojoj jedna osoba igračima zadaje zagonetku, na osnovu koje treba da pronađu lokaciju na kojoj je sakriven određeni predmet ili trag koji im daje podatke o lokaciji sledećeg traga", navodi se u saopštenju.

 

Mogućnosti primjene Geostep aplikacije su mnogo veći od inicijalno zamišljenih.

Aplikacija se može koristiti u marketinške i edukativne svrhe, kao na primjer za promociju određenih turistickih lokacija čime se turistima nudi opcija istraživanja Crne Gore i njenih ljepota kroz zabavu i avanturu uz istovremeno potenciranje nekih manje poznatih i skrivenih znamenitosti."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније