Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 07. 2014. 17:39 >> 17:40

POLICIJA POJAČAVA KONTROLE

Na primorju pomažu i SAJ-ovci

Crnogorska policija će tokom ljetnjih mjeseci preduzimati pojačane preventivne aktivnosti iz oblasti suzbijanja kriminaliteta, među kojima su kontrole lica, vozila i objekata, a po potrebi na primorju će imati i i podršku Specijalne antiterorističke jedinice i Posebne jedinice policije, saopšteno je na Proširenom kolegijumu starješina Uprave policije.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović su danas u Kotoru održali Prošireni kolegijum starješina Uprave policije povodom aktivnosti koje sprovodi Štab operativne akcije „Ljeto 2014“ na bezbjednom odvijanju ljetnje turističke sezone.

Kako je saopšteno iz MU-a pukovodilac Štaba, pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević, i članovi Štaba su Konjevića i Stojanovića upoznali sa dosadašnjim aktivnostima koje su policijski službenici sproveli shodno Planu mjera i aktivnosti koje je sačinio Štab radi sprovođenja poslova i zadataka iz policijske nadležnosti tokom ljetnjih mjeseci.

„Konstatovano je da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, te da je stanje javnog reda i mira povoljno“, saopšteno je iz MUP-a.

Ocijenjeno je i da su sve aktivnosti definisane Planom realizovane u predviđenom roku zahvaljujući profesionalnom angažovanju policijskih službenika.

Konjević i Stojanović saopštili da je potrebno intenzivirati saradnju policije na primorju sa lokalnim samoupravama, kao i drugim organima i službama nadležnim za inspekcijske i druge poslove.

„S obzirom na to da se tokom ljetnjih mjeseci očekuje boravak većeg broj turista u našoj državi, neophodno je preduzeti aktivnosti iz policijske nadležnosti kako bi granične kontrole i dalje bile obavljane u najkraćem roku i na kvalitetan način, kao i aktivnosti na preventivnom djelovanju na saobraćajne gužve na dionicama na kojima je saobraćaj pojačan“, saopšteno je uz MUP-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније