Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 06. 2014. 15:44 >> 15:45

ALARMANTNO

Sve više pijanih vozača

U Crnoj Gori evidentan je porast prekršaja koji se odnose na upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, a policija je od januara do juna registrovala 3.217 pijanih vozača, kazao je pomoćnik direktora Uprave policije, Nikola Janjušević.


On je danas na konferenciji povodom završetka kampanje Kad pijem, ne vozim, kazao da upravljanje vozilom pod uticajem alkohola predstavlja vrstu prekršaja koja zauzima znatan procenat u ukupno počinjenim prekršajima iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima.

„Policajci su za pet mjeseci, od januara do juna registrovali 3.217 lica koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u većoj mjeri od dozvoljene", rekao je Janjušević.

On je upozorio da je evidentan porast prekršaja koji se odnose na upravljanje vozilom pod uticajem alkohola.

“To najbolje ilustruje podatak da je u prethodne četiri godine, dakle od 1. januara 2010. do 1. januara ove godine, pod uticajem alkohola nađeno ukupno 30.261 vozač“, rekao je Janjušević.

Prema njegovim riječima, statistički podaci pokazuju trend smanjenja broja poginulih, povrijeđenih, kao i ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.

„Tako da Uprava policije može biti zadovoljna sveukupnim stanjem bezbjednosti saobraćaja na putevima, uz konstataciju da ćemo i dalje preduzimati preventivne i repesivne aktivnosti da se trend smanjenja saobraćajnih nezgoda nastavi“, naveo je Janjušević.

On je rekao da su u vrijeme trajanja kampanje „Kad pijem, ne vozim“, od 17. maja do 17. juna saobraćajni policajci na teritoriji države ukupno alkotesirali 2.301 vozača, od kojih je kod 759 utvrđeno da su pod uticajem alkohola u većoj mjeri od dozvoljene.

„Od tih 759 vozača, 205 je u organizmu imalo od 0,3 do 0,5 promila alkohola, 328 od 0,5 do jednog promila, dok je čak 216 vozača imalo preko jednog promila alkohola u krvi“, kazao je Janjušević.

Službenici saobraćajne policije su za mjesec sprovođenja kampanje, uhapsili 219 vozača, dok su u tom periodu oduzeli 409 vozačkih dozvola.

„Porast lica nađenih u prekršaju po alkoholu rezultat pojačanih kontrola policijskih službenika“, rekao je Janjušević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније