Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Sekulić, TVCG

19. 04. 2024. 20:23 >> 20:23
Čitaj mi:

PROTEST ISPRED SKUPŠTINE PLJEVLJA

Zaposleni u biblioteci traže od odbornika da ne izaberu Đačić za direktoricu

Već treći put zaposleni u Narodnoj biblioteci "Stevan Samardžić" protestom ispred Skupštine opštine Pljevlja, ukazuju na brojne nepravilnosti u radu vršiteljke dužnosti direktorice Bojane Đačić. Ona bi na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta mogla biti izabrana za direktoricu te ustanove, a okupljeni su pozvali odbornike da preispitaju odluku.

Na ulazu u SO Pljevlja odbornike su dočekali zaposleni u Narodnoj biblioteci "Stevan Samardžić", koji su mirnim protestom ukazali na nepravilnosti u radu Đačić. Okupljeni direktoricu optužuju i za mobing, pa od obornika očekuju da povuku predlog odlike o davanju saglasnosti za njen izbor.

Zaposleni pozivaju odbornike da preispitaju odluku i kažu da je odgovornost na njima.

U vladajućim partijama različito komentarišu probleme u narodnoj biblioteci.

Odbornik NSD Božidar Jelovac kaže da očigledno postoji problem u komunikaciji, ali će vidjeti šta će se desiti na skupštini.

"Vidjeli smo na koje nezakonitosti oni ukazuju, ali ćemo podržati predlog koalicionih partnera, dok zaposlene ohrabrujemo da pred sudom dokažu sve nepravilnosti", kazao je odbornik PES-a Milomir Drobnjak.

Iz Demokratske CG nijesu željeli pred našu kameru, ali su nam kazali da još ne znaju hoće li podržati kadrovsko rješenje koalicionih partnera iz NSD-a. S druge strane opozicija ima jasan stav.

"Nećemo podržati Đačić, jer smatramo da nije dostojna da obavlja tu funkciju. Pljevlja su grad kulture, a ona tamo sprovodi svoja partijska uvjerenja", naglasila je Tanja Dragašević iz DPS-a.

Iako dolazi iz partije koja je predložila Đačić za direktoricu, prvi čovjek Pljevalja Dario Vraneš predlaže drugačije rješenje.

"Mislim da bi odbornici trebali da preispitaju svoje stavove i da se nađe neko rješenje kojim bi bili svi zadovoljni", kazao je Vraneš.

Komentar na optužbe zaposlenih od Bojane Đačić nijesmo uspjeli da dobijemo, jer danas nije odgovarala na naše pozive. Do emitovanja priloga odbornici nijesu raspravljali o njenom imenovanju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније