Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nevenka Macan, TVCG

15. 04. 2024. 07:31 >> 08:45
Čitaj mi:

dvadesetogodišnja humanitarna akcija

Volonteri, sportisti, umjetnici, učenici i studenti uručili pakete štićenicima u Bijeloj

Njihov osmjeh vrijedi više - naziv je najveće humanitarne akcije u regionu koju za štićenike Dječjeg doma Mladost već 20 godina organizuje udruženje Nacionalni osmjeh crne Gore i NVO Savez studenata ekonomskog fakulteta. Volonteri, sportisti umjetnici učenici i studenti juče su donijeli 90 paketa za 90 štićenika u Bijelu gdje je organizovano druženje kojem su prisustvovale i ministarke rada i socijlnog satranja Naida Mišić i prosvjete i nauke Anđela Jakšić Stojanović.

Podrška, ljubav i zajedništvo okuplja od 2005. u Bijeloj u proljeće prijatelje Dečjeg doma koji nastoje da im poklonima, pjesmom i veseljem izmame osmih više. Tadašnja djeca, sada su odrasli ljudi koji se rado sjećaju tog druženja.

"Kada sam prije 20 godina došla ovdje, to je bio mali, buntovni dječak, lut na život, a danas je to sjajan odrastao mladić koji nas može učiti čojstvu, vjeri i kako probuditi najljepše u ljudima i djeci", kazala je Snežana Ivanović, inicijatiorka humanitarne akcije Njihov osmjeh vrijedi više.

Svaki dan je vaš dan, samo je ovaj malo više. Jer vaš osmijeh zaista vrijedi više", kazala je
Milica Knežević, izvršna direktorica Udruženja Nacionalni osmjeh Crne Gore.

Prvi put su ovim povodom u Dečjem domu bile i resorne ministarke.

"Ono što je jako važno jeste da zaista događaj kao što je ovaj danas, šalju jednu lijepu poruku, a to je da jedino zajedno možemo ostvariti velike stvari i možemo uraditi i kreirati ambijent u kojem će svako dijete biti nasmijano", kazala je Anđela Jakšić Stojanović, ministarka prosvjete nauke i inovacija.

"Bez obzira na to koje mi škole završili, još jednom ponavljam, ako ne završimo školu ljudskosti i humanosti, ni jedna nam se škola neće važiti", kazala je Naida Mišić, ministrka rada i socijalnog staranja.

U Bijeloj su prijatelji Dečjeg doma dopremili 90 paketa za 90 štićenika doma uzrasta od 3 do 18 godina.

"Pa to je jedna velika porodica, vjerujte, jedna zgrada sa 8 stanova, nije ovo jedna, da kažemo, dom institucije, ovo je jedna zgrada u kojoj žive djeca koje idu u školu i vraćaju se u svoju kuću i ovo je sad njihova kuća", kazala je Tanja Škobalj, koordinatorka u Dječjem domu Mladost Bijela.

Organizatori Humanitarne akcije, njihov osmijeh vrijedi više su Udruženje nacionalnih i osmijeh Crne Gore i nevladimna organizacija Save studenta ekonomskog fakulteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније