Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

05. 04. 2024. 09:17 >> 09:18
Čitaj mi:

IJZCG

Dva sumnjiva slučaja negativna na morbile

Dvije osobe za koje se sumnjalo da imaju morbile testirane su od prošlog četvrtka, i pokazalo se da nemaju virus malih boginja.

Trentno su, kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje pod nadzorom 74 osobe iz Bara i Podgorice koje su putovale za Sarajevo na takmičenje u karateu, kao i 26 učenika iz odjeljenja oboljelog dječaka.

Iz te zdravstvene ustanove kazali su i ranije da su pod nadzorom i porodični kontakti, kao i učiteljica dječaka.

Prvi slučaj morbila u Crnoj Gori registrovan je prošle sedmice, a riječ je o osmogodišnjem dječaku koji je putovao u Sarajevu na sportsko takmičenje.

Iz IJZ je tada saopšteno da pedijatrijska služba u Baru preduzima sve potrebne mjere da se provjere kontakti i da su svi pod nadzorom. Pojasnili su da nadzor ne podrazumijeva samoizolaciju i da kontakti mogu da se kreću, ali da imaju obavezu da se jave u slučaju pojave simptoma.

Oboljeli dječak koji nije vakcinisan protiv morbila liječi se u kućnim uslovima i dobro se osjeća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније