Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 06. 2014. 18:24 >> 18:25
1

ZZZCG

Odluka Ustavnog suda očekivana

Odluka Ustavnog suda da poništi većinu normi Zakona o finansiranju političkih partija, očekivana je za Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) koji je, kako su saopštili, nekoliko puta ukazivao na posljedice tog akta na tržištu rada.

ZZZCG će, kako su naveli, u narednom periodu normalizovati aktivnosti i kad je u pitanju oglašavanje slobodnih radnih mjesta i realizacija programa aktivnih mjera.

"Nastojaćemo da, radeći ubrzanom dinamikom prevaziđemo evidentna zakašnjenja u postupcima, naročito kada je u pitanju priprema i realizacija sezonskog zapošljavanja, odobravanje kredita za samozapošljavanje, kao i realizovanje programa obuke i osposobljavanja nezaposlenih za tržište rada", kaže se u saopštenju.

U Zavodu smatraju da Crna Gora ima mehanizme koji objezbjeđuju punu pravnu sigurnost svima.

"Iskustvo iz ovog pravnog tumaranja, sigurni smo biće dragocjeno, jer će nas sve podsjećati da se u budućnosti ponašamo odgovornije", kazali su iz Zavoda.

Oni su se izvinili korisnicima usluga i partnerima zato što ZZZCG nije bio u mogućnosti, poštujući odredbe osporenog Zakona, da na kvalitetan način ispunjava svoje zakonima propisane obaveze.

Iz ZZZCG su se zahvalili poslodavcima i nezaposlenima na iskazanom strpljenju i povjerenju.

"Već u narednim danima započeće programi Neka bude čisto, Subvencije za zapošljavanje mladih na sezonskim poslovima, novi program za razvoj preduzetništva kod mladih visokoškolaca. Sezona je na pragu, udruženi sa partnerima, moramo biti maksimalno efikasni", poručili su iz ZZZCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније