Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2024. 19:49 >> 20:32
3

MENADŽMENT JAVNOG SERVISA

"Osuđujemo kampanju protiv RTCG, javnost jedini sudija našeg rada"

Menadžment RTCG osuđuje kampanju medija sa stranim vlasništvom koju mjesecima - dnevnim fabrikovanjem afera vode protiv Javnog servisa. Cilj takve kampanje iza koje stoji medijski milioner, koji je milione kao “opozicioni novinar” stekao tokom autoritarnog sistema, jeste zaštita ličnih finansijskih interesa kojima ne odgovara kontinuirani rast gledanosti i povjerenja RTCG. To se navodi u saopštenju menadžmenta RTCG.

Saopštenje prenosimo integralno: 

"Razmjere pritisaka koje, naročito u posljednje vrijeme, na Nacionalni javni servis vrše razni centri moći, postaju besprizorne, a cilj im je da se umanji uspjeh Javnog servisa u posljednje tri godine. 

Dok je povjerenje i gledanost Javnog servisa bila na najnižem nivou današnji kritičar nije se oglašavao, jer tadašnji istorijski najlošiji rejting RTCG nije štetio njegovim poslovnim interesima.

Danas kada je Javni servis ono što mu i pripada, otvoren za sve, necenzurisan i zanimljiv medij svih građana naše države, na meti je udara zbog finasijskih interesa jednog čovjeka.

U posljednje tri godine napravljeni su ozbiljni pomaci u svim segmentima funkcionisanja RTCG, od tehnike preko programa, produkcije, do online medija. Kvalitativni pomak je evidentan. 

Ono što je izvjesno, mi ćemo svoj posao i dalje obavljati profesionalno i objektivno i nećemo dozvoliti da se jednoumlje vrati u ovu kuću svih građana Crne Gore.

Svjesni smo da mi kao Nacionalni javni servis treba da budemo otvoreni za sugestije i kritike kako od javnosti tako i od medijskih profesionalaca, ali konstruktivne sugestije i kritike su jedno, a kampanja koja ima za cilj da umanji naš uspjeh je nešto sasvim drugo.

Mi ćemo uvijek braniti pravo i slobodu novinarske struke, posebno onih koji su je u najtežim vremenima branili od medijskog mraka, ali ne možemo da ćutimo na tendenciozne namjere onih koji se kriju iza takvih profesionalaca, eksploatišuci njihov rad i trud, a sve u cilju relativizacije svega dobrog što je učinjeno u RTCG.

Crnogorska javnost biće jedina mjera i jedini sudija našeg rada."

Saopštenje potpisuju: 

Milan Knežević, direktor TVCG
Bojana Čađenović, direktorica Online medija
Dejan Vujović, pomoćnik generalnog direktora za tehnologiju
Mitar Rakčević, pomoćnik generalnog direktora za koordinaciju programa
Goran Rakočević, pomoćnik generalnog direktora za korporativne poslove,
Gojko Berkuljan, glavni producent RTCG
Damir Ramović, urednik Prvog programa TVCG
Zoran Leković, urednik Parlamentarnog programa
Milutin Tomašević, urednik Prvog programa RCG
Senad Gilaj, urednik Albanskog programa RTCG
Marko Vešović, urednik Portala
Bojan Terzić, urednik Informativnog programa TVCG
Olivera Slavnić, urednica Informativnog programa RCG
Dragiša Dedić, urednik Sportskog programa TVCG
Milijanka Kasalica, direktorica Tehnike RTCG

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније