Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

25. 03. 2024. 15:31 >> 15:32
2

kolumnistE

Tužilaštvo odustalo od gonjenja Batrićevića

Više državno tužilaštvo u Podgorici odustalo je od gonjenja istoričara i kolumniste Bobana Batrićevića zbog stavova iznesenih u kolumni, navodi se u saopštenju tog suda.

Kako su kazali, rukovoditeljka tog tužilaštva Lepa Medenica dala je obavezujuće uputstvo za postupanje u predmetu formiranom po zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Batrićevića.

„Nakon uvida u spise predmeta, rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva ocijenila je da u zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka nema elemenata prekršaja, zbog čega je postupajućoj državnoj tužiteljki dala uputstvo da odustane od daljeg gonjenja okrivljenog B.B.“, navode u saopštenju.

Suđenje Batrićeviću zbog stavova iznesenih u kolumni objavljenoj Portalu Antena M trebalo je da bude održano sjutra, u podgoričkom Sudu za prekršaje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније