Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

20. 03. 2024. 12:11 >> 12:11
Čitaj mi:

PROMOCIJA ŽENA U POLITICI

Poslanice Skupštine CG na samitu u Atini

Delegaciju Crne Gore koja učestvuje na samitu WPL-a (Žena političkih liderki) u Atini, a koju čine potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Zdenka Popović i poslanice Maja Vukićević, Simonida Kordić, Drita Lola i Jevrosima Pejović, uz ambasadorku Crne Gore u Republici Grčkoj, Anu Vukadinović, ugostila je predsjednica Republike Grčke Katerina Sakelaropoulou, na prijemu dobrodošlice u predsjedničkoj palati.

Kako navode u saopštenju, Popović se zahvalila predsjednici Sakelaropoulou na srdačnom gostoprimstvu i prilici da Crna Gora učestvuje na WPL samitu.

Istakla je važnost ove platforme za promociju uloge žena u politici i društvu, te izrazila nadu u plodnu saradnju između dvije zemlje u ostvarivanju ciljeva rodne ravnopravnosti. Članice delegacije, Vukićević, Kordić, Lola i Pejović, takođe su aktivno učestvovale u razgovoru i izražavanju podrške svim ciljevima samita. Posebno su istakle važnost radu na ostvarivanju rodne ravnopravnosti kako u politici, tako i u društvu u cjelini, te su podijelile svoja iskustva i perspektive o mogućnostima unaprjeđenja položaja žena u javnom životu.

Popović se posebno zahvalila na pozivu i Silvani Koč Mehrin, predsjednici i osnivačici WPL-a, jer joj je na taj način omogućava da doprinese širem razumijevanju i vidljivosti napretka koji je ostvaren u oblasti rodne ravnopravnosti i političkog angažmana u Crnoj Gori.

Popović, Vukićević, Kordić, Lola i Pejović su u brojnim razgovorima, osim predsjednicu Republike Grčke i predsjednicu WPL-a, i ostale učesnice samita informisale o postignućima Skupštine Crne Gore i Ženskog kluba, među kojima su Dame Eleanor Laing, potpredsjednica Donjeg doma Ujedinjenog Kraljevstva, Olga Kefalogiani, ministarka turizma Republike Grčke, Rejhana Dervišević poslanica u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, Eftimija Loanidou, koordinatorka grčkih nevladinih organizacija za Evropski ženski lobi, Linda Robinson, viša saradnica za žene i inostranu politiku Savjeta o inostranim odnosima i Lindive T. Dlamini, predsjednica Senata Kraljevine Švajcarske.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније