Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

13. 03. 2024. 12:20 >> 12:20
Čitaj mi:

NIŠIĆ SA PREDSTAVNICIMA MOR-A

Dostojanstven rad kada se unaprijedi poslovni ambijent

Vlade Crne Gore posvećena je ostvarivanju socijalne pravde i jednakih mogućnosti za sve građane, poručila je ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, tokom sastanka sa direktoricom Kancelarije Međunarodne organizacije rada za Centralnu i Istočnu Evropu Kler Harasti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva tokom susreta, razmatrani su ključni aspekti socijalne politike i rada, s naglaskom na unaprjeđjenje uslova rada i zaštite prava zaposlenih.

Ministarka je istakla posvećenost Vlade Crne Gore u ostvarivanju socijalne pravde i naglasila značaj saradnje sa Međunarodnom organizacijom rada u postizanju tih ciljeva.

Takođe, istakla je važnost kontinuiranog dijaloga i razmjene najboljih praksi u oblasti rada i socijalne politike.

“Veoma su nam bitni vaša podrška i iskustvo kada je riječ o izmjenama postojeće legislative u ovoj oblasti, kao i u kontekstu izrade Programa dostojanstvenog rada 2024-2027, a dostojanstven rad će biti moguć kada se unaprijedi poslovni ambijent i podstaknu zaposleni da se bore za ostvarivanje svojih prava”, kazala je ministarka Nišić.

Kako se navodi u saopštenju predstavnici Međunarodne organizacije rada izrazili su spremnost za pružanje podrške Vladi Crne Gore i socijalnim partnerima da odgovore na izazove u oblastima u kojima MOR ima komparativne prednosti, a koje se prije svega odnose na izmjenu radnog zakonodavstva, implementaciju programa „Garancija za mlade“ i potrvrđivanje novih konvencija MOR-a.

“Imamo dobar plan aktivnosti za predstojeći period, Program dostojanstvenog rada je “živi dokument” koji može da se prilagođava i povremeno revidira. Nakon što i konačno usaglasimo sve detalje u vezi sa samim nacrtom dokumenta, očekuje se potpisivanje PDR-a sa socijalnim partnerima”, dodala je direktorica Kancelarije Međunarodne organizacije rada za Centralnu i Istočnu Evropu Claire Harasti.

Kako je saopšteno sastanak u kabinetu ministarke je bio prilika za razmjenu mišljenja o aktuelnim izazovima u oblasti rada i socijalne politike, te su dogovoreni dalji koraci u jačanju saradnje između Ministarstva rada i socijalnog staranja i Međunarodne organizacije rada radi ostvarivanja boljih uslova rada i socijalne zaštite za sve građane.

“Ministarstvo rada i socijalnog staranja ostaje posvećeno principima socijalne pravde i unaprjeđenju prava zaposlenih, te će nastaviti da sarađuje sa međunarodnim partnerima radi ostvarivanja tih ciljeva”, poručuju iz tog resora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније