Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

08. 03. 2024. 10:14 >> 13:22

MEMORANDUM RTCG I MPNI

"Kvalitetniji sadržaj za najmlađe i veći prostor za darovitu djecu na RTCG"

Javni servis želi da privuče najmlađu publiku kvalitetnim sadržajem, da ponudi medijski prostor darovitoj djeci koja su osvajala zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima i koja mogu biti dobar primjer svojim vršnjacima. To je poručeno sa sastanka generalnog direktora Radija i Televizije Crne Gore (RTCG) Borisa Raonića i ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović (MPNI) koji su potpisali Memorandum o saradnji.

Ministarstvo i RTCG su se dogovorili da ostvare poslovnu saradnju u cilju realizacije i emitovanja namjenskih i tematskih emisija, odnosno kvalitetnjeng programa namijenjenog mlađoj populaciji, koji će doprinjeti svojevrsnoj reformi obrazovanja.

"Želimo da istaknemo da naša buduća saradnja neće biti samo formalni dokument. Ona predstavlja čvrsto obećanje da ćemo zajednički raditi na unapređenju kvaliteta emitovanja programa namenjenih djeci i mladima", istakla je Jakšić-Stojanović

Kako se navodi u Memorandumu, kvalitetan dječiji program obuhvata razne kvizove i druge tematske emisije od javnog interesa koji će biti emitovani na programima RTCG, a shodno programskoj šemi i produkcionim planovima RTCG.

"Doprinos realizaciji i kvalitetnijeg programa namijenjenog mlađoj populaciji ogleda se u selekciji i saradnji sa školama u Crnoj Gori, u smislu izbora profesora i „specijalnih gostiju” (darovitih đaka koji su doprinjeli na olimpijadama i raznim kvizovima znanja) i drugih lica u zavisnosti od teme koja se realizuje u tom smislu", navodi se u Sporazumu.

Prvi korak nakon ovog potpisivanja je ozbiljno planiranje i priprema Dječijeg kviza koje obuhvata, između ostalog, saradnju sa osnovnim školama u Crnoj Gori.

"Javni servis ispratimo dobre promjene, u ovom slučaju u obrazovanju", kazao je Raonić. ​​​​​​

"Dječiji kviz, kao prvi zajednički korak koji će napraviti Javni servis, MPNI i Edukativni centar NTC, značajan je korak u odrastanju i našeg programa i sistema obrazovanja u našim osnovnim školama", saglasni su Jakšić Stojanović i Raonić.

Cilj je da Javni servis širi krug saradnika u cilju što kvalitetnijeg programa, namijenjenog djeci i mladima.

"Javni servis želi da privuče najmlađu publiku kvalitetnim sadržajem, da ponudi medijski prostor darovitoj djeci koja su osvajala zapažene rezultate na međunarodnim takmičenjima i koja mogu biti dobar primjer svojim vršnjacima", naveo je Raonić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније