Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

21. 02. 2024. 12:55 >> 12:59
Čitaj mi:

Predlog policijskog starješine  

"Disciplinski protiv Radulovića zbog teže povrede dužnosti"

Policijski starješena podnio je predlog disciplinskom tužiocu za pokretanje postupka protiv službenika Uprave policije Miloša Radulovića, zbog teže povrede službene dužnosti. Utvrdiće se da li je Radulović teže povrijedio službenu dužnost time što je privatno obezbjeđivao Gradski stadion kada je napadnut generalni direktor Radio Televizije Crne Gore, Boris Raonić.

O takvom predlogu policijskog starješine informisan je i Raonić koji je pokrenuo postupak protiv napadača.

Radulović je obezbjeđivao fudbalsku utakmicu koja je 13. novembra 2021. godine odigrana između Crne Gore i Holandije. Na toj utakmici pojedini navijači crnogorske fudbalske reprezentacije nijesu dozvolili Raoniću da uđe na istočnu tribinu stadiona pod Goricom.

MUP i UP su 15. novembra prošle godine protiv Radulovića, “disciplinskoj tužiteljki MUP podnijeli predlog da pokrene disciplinski postupak, radi utvrđivanja postojanja disciplinske odgovornosti za težu povredu službene dužnosti iz člana 173 stav 1, tačka 11 Zakona o unutrašnjim poslovima”.

Taj član se odnosi na obavljanje dodatnog rada, odnosno vršenje poslova ili pružanje usluga fizičkom ili pravnom licu u toku i van radnog vremena bez prethodne saglasnosti.

Osnovni sud u Podgorici je osudio na šest mjeseci kućnog pritvora Lazara Vukčevića, Zorana Novakovića i Boška Jovićevića, zbog nasilničkog ponašanja prema Raoniću.

Nakon tadašnje presude, Raonić je poručio da će nastaviti građansku parnicu protiv krivično osuđenih pojedinaca.

“Ono što me svakako i iznenadilo jeste da ljudi koji se žele predstaviti kao vrli Crnogorci i navijači nisu poštovali svoj kodeks, jer kodeks časnih i tradicionalnih Crnogoraca i navijača treba da kaže – da, ja sam to uradio, radiću uvijek i ne kajem se. Upravo ponašanje okrivljenih na suđenju je bilo sve suprotno tradicionalnim Crnogorcima i tradicionalnim navijačima”, naveo je tada Raonić.

Istakao je da osnovno tužilaštvo treba da uloži žalbu na tu presudu.

“Smatram da su kazne trebale da budu drastične, jer okrivljeni i osuđeni nisu pokazali kajanje. Najavljujem krivične prijave za sva ona lica koja su lažno svjedočila tokom ovog postupka. Prvenstveno mislim na policijske funkcionere koji su bez dozvole pretpostavljenih obavljali privatni posao obezbjeđenja na stadionu. A ne samo to već su i nakon toga došli i pokušali da zaštite navijače koji su radili to što su radili. Tako da, Miloš Radulović policajac, i svi oni koji se nijesu ponašali u skladu sa zakonom i u skladu sa policijskom etikom, nadam se da će u narednom periodu odgovarati”, zaključio je tada Raonić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније