Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Portal RTCG ]

15. 02. 2024. 22:46 >> 22:45
1
Čitaj mi:

IOM

Policijskoj akademiji donirana oprema za provjeru i identifikovanje falsifikovanih dokumenata

Danas su Policijsku akademiju u Danilovgradu posjetili gospodin Vladimir Gjorgjijev, šef Misije IOM-a, zajedno sa svojim saradnicama Milicom Šćepović i Edinom Osmanović, saradnicom za komunikacije, kako bi uručili značajnu donaciju za poboljšanje rada Policijske akademije i edukacije mladih kadrova, saopšteno je iz Policijske akademije.

U okviru projekta „Instrument za izgradnju kapaciteta na Zapadnom Balkanu za integrisano upravljenje granicom (WBIM)“, koji finansira Vlada Kraljevine Danske, Policijskoj akademiji je donirana vrijedna oprema za provjeru i identifikovanje falsifikovanih dokumenata. Ova oprema će biti od vitalnog značaja za obuku pripadnika granične policije, kao i za buduće policajke i policajce koji se školuju na Policijskoj akademiji.

"Između ostalog, prioritet IOM-a je integrisano upravljanje granicom. Podržavamo izgradnju kapaciteta stručnog kadra, kao i infrastrukture, dajući podršku Crnoj Gori da se što prije ispune standardi i usklade zakonske regulative sa ciljem učlanjenja u Evropsku uniju“, izjavio je Gjorgjiev, dodajući da se "ističe značajan napredak Crne Gore na putu ka Evropskij Uniji”, navodi se u saopštenju.

Direktor Policijske akademije Vladimir Stanišić, istakao je važnost donacije.

"Svjesni smo koliko je značajna donacija opreme za otkrivanje falsifikovanih dokumenata. Nastojimo da podržimo sistem bezbjednosti i omogućimo policijskim službenicima praktičnu edukaciju, s ciljem da oni svoje znanje dalje primijene u praksi“, istakao je Stanišić.

Naglasio je da su ljudski kapaciteti ključni, ali i korišćenje tehničke opreme u svrhu otkrivanja i dokazivanja kriminalnih radnji.

Šef Misije IOM-a, g. Gjorgjiev je izrazio otvorenost za produbljivanje saradnje sa Policijskom akademijom, kako bi doprinjeli jačanju ljudskih i tehničkih kapaciteta u borbi protiv prekograničnog kriminala.

"Osim toga, najavljen je novi predlog projekta koji se tiče borbe protiv trgovine ljudima, čime se nastavlja angažman na unapređenju bezbjednosti i prevenciji kriminala. Ova donacija i podrška su ključni koraci ka jačanju bezbjednosti i unapređenju rada policije, što će doprinijeti boljoj zaštiti, kako građana Crne Gore i šire zajednice, tako i građana regiona i EU", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније