Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

22. 01. 2024. 15:59 >> 16:02

DIREKTOR UP U DANILOVGRADU

Brđanin u posjeti Policijskoj akademiji: Izazova mnogo, držite se zakona

Pred budućim službenicima policije brojni su izazovi i vjerujem da će ih prebroditi s odlučnošću i otpornošću, bez obzira na moguće pritiske, i držeći se zakona, poručio je direktor Uprave policije Zoran Brđanin tokom posjete Policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Brđanin je sa ministarkom prosvjete, nauke i inovacija Anđelom Jakšič Stojanović i državnom sekretarkom Ministarstva Draganom Babović posjetio danas tu ustanovu povodom početka školovanja 17. generacije.

 

Brđanin je poručio da pristup, zasnovan na najboljim principima policijske doktrine i njene humane dimenzije, jača povjerenje u policiju i štiti dostojanstvo policijske profesije.

„Posljedično će predstavljati i čvrst stub funkcionalne vladavine prava“, dodao je Brđanin.

Direktor Policijske akademije Vladimir Stanišić poželio je dobrodošlicu budućim policajkama i policajcima.

„Vaša odluka da se pridružite 17. generaciji Policijske akademije svjedoči o hrabrosti, predanosti i želji da služite svojoj zajednici“, rekao je Stanišić.

On je kazao da taj trenutak značajan, jer predstavlja početak intenzivnog, ali izuzetno važnog dijela obrazovanja i obuke.

„Na vama je da prihvatite izazove, da učite, rastete i izgrađujete temelje za uspješnu karijeru u policijskoj službi“, istakao je Stanišić.

Jakšić Stojanović je kazala da je ponosna na broj djevojaka koje popunjavaju redove policijske službe.

„Od vas očekujem ne samo da sprovodite zakone ove države, već i da pokažete humanu dimenziju ovog poziva. Poštujući zakone ove države, vi zapravo štitite slobodu i sigurnost svakog njenog građanina“, rekla je Jakšić Stojanović.

Iz Policijske akademije su saopštili da je, nakon obraćanja, održan radni sastanak Jakšić Stojanović, Babović i Brđanina sa Stanišićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku su, kako se navodi, dogovoreni konkretni koraci koji će pomoći Policijskoj akademiji, a samim tim Upravi policije i Ministarstvu unutrašnjih poslova da riješe izazove u funkcionisanju i ubrzaju proces nadomještanja nedostajućeg policijskog kadra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније