Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

13. 02. 2024. 15:22 >> 15:23
Čitaj mi:

Martinović sa predstavicima AmCham-a

Dijalog između donosioca odluka i investitora veoma važan

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović, sastao se sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro). Na sastanku je istaknuta važnost dijaloga između donosioca odluka i investitora za unapređenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Ministar Martinović je predsjednicu Upravog odbora AmCham-a Svetlanu Vuksanović, upoznao sa dosadašnjim radom resora, planovima za budućnost i preprekama u radu sa kojima se suočavaju.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, Vuksanović je naglasila važnost dijaloga između donosioca odluka i investitora za unapređenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, zasnovanog na vladavini prava i jednakim šansama. AmCham, zajedno sa svojim članicama, javnoj upravi može ponuditi ekspertizu u mnogim oblastima od značaja za poslovanje.

Ministar je u daljem razgovoru naglasio značaj zatvaranja Poglavlja 27, te razvoj sjevera i turizma u Crnoj Gori. On je pozvao američke kompanije da investiraju u Crnu Goru.

Posebna pažnja tokom sastanka posvećena je oblastima turizma i zaštite životne sredine.
Martinović je kazao da bi trebalo uspostaviti saradnja sa eminentnim američkim obrazovnim institucijama za obuku turističkih radnika, ali i krenuti i u intenzivniju promociju turističke ponude.

"Istaknut je značaj američkih investicija u zaštitu životne sredine, uz potrebu za uspostavljanjem javno-privatnog partnerstva i razmjene iskustava. Uključenost poslovne zajednice u proces kreiranja regulative i javnih politika, čini Crnu Goru privlačnom investicionom destinacijom, naročito onim investitorima koji dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, kao i drugih razvijenih tržišta Zapadne Evrope", poručeno je iz AmCham-a.

Kako dodaju, oni sa sobom donose ne samo neophodan kapital, već i sistem vrijednosti društveno odgovornog poslovanja u čijoj je osnovi briga o društvu i sredini u kojoj se posluje.

Prisutni su saglasni da u okviru platforme "Vladavina dijaloga", dodatno intenziviraju saradnju između Ministarstva i AmCham-a u domenu kreiranja politika i regulativa usmjerenih na zaštitu životne sredine, u skladu sa obavezama iz Poglavlja 27, sa posebnim akcentom na sistem upravljanja otpadom, kao i smanjenje uticaja klimatskih promjena u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније