Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

18. 01. 2024. 18:14 >> 18:21

KAPACITETI UIKS-A

Istražni zatvor popunjen, malo mjesta u bjelopoljskom

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Darko Vukčević saopštio je da je Istražni zatvor popunjen, dok još mjesta za prijem pritvorenika i zatvorenika ima u zatvoru za kratke i duge kazne, te bjelopoljskom zatvoru.

Vukčević je u emisiji "Mreža" na TVCG kazao da će se izmještanjem zdravstvene službe dobiti 70 novih mjesta i tako rasteretiti Istražni zatvor. Izgradnja novog objekta u kompleksu UIKS-a, dodao je, značajno bi doprinijela zatvorskom sistemu.

Vršilac dužnosti načelnika zatvora u Bijelom Polju Dojčilo Drobnjak kazao je da je dolaskom zatvorenika iz Spuža kapacitet tog objekta popunjen na 90-95 odsto. 

"Njihovim dolaskom naš režim rada se remeti i povećava se obim posla. U zatvornom dijelu od 30 kreveta, popunjeno je oko 25. U poluotvorenom odjeljenju je popunjeno 22, od 34 mjesta", kazao je on.

U "Mreži" je istakao da sve sobe, hodnik i toalet apsolutno odgovaraju propisanim standardima.

Na pitanje da li bjelopoljski zatvor ima dovoljno kadra, Drobnjak je odgovorio: 

"Jedan dio službenika je koristeći pogodnosti za penzionisanje novim zakonom otišao u penziju. To su stari iskusni službenici, ali mi smo paralelno, prije nego što su oni otišli u penziju, angažovali i primili jedan broj mladih ljudi koji su uz njihovu pomoć polako preuzeli te poslove. Uz savjete i uz pomoć starijih kolega mi uspijevamo, imamo dovoljno kadra."

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније