Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Portal RTCG ]

04. 01. 2024. 10:33 >> 10:44
1
Čitaj mi:

SASTANAK U NIKŠIĆU

Vode iz Bilećkog jezera valorizovati u korist Crne Gore

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić, predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sastali su se sa kolegama iz Republike Srpske generalnim direktorom ERS Lukom Petrovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i govorili o korišćenju hidropotencijala Bilećkog jezera.

"Kada je u pitanju energetski sektor, na sastanku je dominantno bilo govora o korišćenju hidropotencijala Bilećkog jezera, koje se jednim dijelom nalazi na teritoriji Crne Gore. Apostrofirano je da se što prije pronađe rješenje kako bi se dio voda koje se nalaze u Bilećkom jezeru, a pripadaju Crnoj Gori, kao i koncesije u vidu zemljišta koje je potopljeno za potrebnju izgradnje samog jezera, valorizuju na korist i Crne Gore, a prvenstveno opštine Nikšić", navodi se u objavi Andrije Mandića na društvenoj mreži "X".

 Kako je saopšteno, Mandić je prije svega gostima poželio dobrodošlicu i iskazao zadovoljstvo povodom sastanka, dok su gosti iz Republike Srpske čestitali predsjedniku Skupštine izbor na tako odgovornu poziciju i poželjeli mu sreću u daljem radu.

"Tokom sastanka posebno je istaknuta činjenica da su opština Nikšić i grad Trebinje u julu prošle godine postali gradovi pobratimi, čime je samo ovjekovječena tradicionalna sloga koja krasi odnose ova dva grada u prošlosti", navodi se u objavi.

Kako pojašnjavaju, prisutni su zaključili da je na ove i slične načine potrebno otvoriti dijalog o svim temama gdje postoje interesi jedne i druge strane i tako dodatno jačati naše zajedničke veze.

"U oblasti energetike postoji čitav niz tema koje treba u budućnosti otvoriti sa Republikom Srpskom, a interes Crne Gore je da to učini sa svim državama u regionu", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније