Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

22. 12. 2023. 14:52 >> 15:03
Čitaj mi:

DOM ZDRAVLJA PODGORICA

Vakcinacija za vikend zbog rasta slučajeva velikog kašlja

U zdravstvenom objektu Stara Varos (Pobrežje) zbog novonastale situacije usljed javljanja pertussis-a (velikog kašlja) u epidemijskoj formi, u danima vikenda do kraja decembra u terminu od 09-17 sati biće organizovani vanredni termini za vakcinaciju djece, saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica.

Kako navode, u istom terminu obavljaće se vakcinacija protiv malih boginja (MMR), portiv humanog papilloma virusa (HPV) za djevojčice uzrasta od 9 do 18 godina.

"Apelujemo na sve roditelje i staratelje koji imaju djecu koja nijesu primila sve tri doze pertussis- a vakcine iz primarne serije, kao i djecu koja nijesu revakcinisana u drugoj godini žvota i pred polazak u školu da dovedu svoju djecu i da ih zaštite od obolijevanja od velikog kašlja. Vakcina protiv pertussis-a se daje u sklopu kombinovanih vakcina shodno uzrastu i prema Programu obaveznih imunizacija", navodi se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније