Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

09. 12. 2023. 15:13 >> 15:13
2

MPNI I APK

Sistemu obrazovanja potrebna korjenita reforma

Obrazovanje je temelj uspješne Crne Gore i ulaganje u sistem obrazovanja jeste investicija za budućnost, ocijenjeno je danas na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija sa predstavnicima Američke privredne komore.

Predsjednica Američke provredne komore Svetlana Vuksanović je kazala da Komora predstavlja društvo inovativnih kompanija koje je svjesno značaja ulaganja u obrazovanje. Takođe je naglasila i značaj ulaganja u nauku i inovacije, kroz koje se stvara dodatna vrijednost zemlje, te da postoje postoje brojne oblasti u kojima ideje i prakse članica Komore mogu biti iskorištene.

Kako navode u saopštenju Ministarstva, izvršni direktor APK Marko Miročević je iskazao uvjerenje u produktivnu saradnju između dvije institucije. Miročević je istakao ključne strateške prioritete Komore - digitalnu transformaciju i podršku novim tehnologijma - i naveo da Američka privredna komora doživljava Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija kao nosioca razvoja Crne Gore.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović je pohvalila dosadašnju uspješnu saradnju u dijelu obalsti nauke i inovacije. Ona je, prezentujući planove Ministarstva koja podrazumijeva korjenitu reformu sistema prosvjete, navela da će se u narednom periodu raditi na promociji i "oživljavanju" postojeće platforme "Digitalna škola", za koju računa da će oživjeti u narednom periodu imajući u vidu da su u proteklom periodu obezbijeđena računarska oprema u vrijednosti od preko 6 miliona eura.

Na sastanku je ukazano i na značaj povezivanja naučnoistraživačkih ustanova sa privredom koji doprinosi razvoju čitavog društva, razgovarano o daljoj saradnji kroz zajedničke interese i tačke spajanja ove dvije institucije, kao i o proširenju Sporazuma o saradnji i na oblast obrazovanja.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније