Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

04. 12. 2023. 15:04 >> 15:04

JAKŠIĆ STOJANOVIĆ - MEKEN

Fokus na projektima koji pomažu da budemo dio evropskog obrazovnog sistema

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, primila je u zvaničnu posjetu britansku ambasadorku Don Meken. Tokom razgovora, posebna pažnja je posvećena projektu "Škole za 21. vijek", koji je sprovodio Britanski savjet, a finansirala Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, i time djeci širom Crne Gore dala priliku da budu dio evropskog obrazovnog prostora.

Projekat je pomogao, kako je istaknuto prilikom susreta, i nastavnom kadru da usavrši svoja znanja, a sprovođenje ovakvih projekata imaće punu posvećenost i podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Ministarka je naglasila posvećenost ove Vlade obrazovnom sistemu, kao i da će njen resor svoj fokus usmjeriti na dalje jačanje obrazovnog sistema, kao i njegovu reformu na svim nivoima, sa posebnim akcentom na uspostavljanje dualnog obrazovanja na našem i engleskom jeziku.

Ambasadorka Meken je podsjetila da je Britanski savjet sproveo trogodišnji program podrške razvoju kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana. Tim programom su škole svojim učenicima omogućile da steknu vještine kritičkog mišljenja, koje su od suštinskog značaja za generacije 21. vijeka.

Obje strane su iskazale spremnost za dalju saradnju, a sve sa ciljem izgradnje društva u kome će obrazovanje biti nosilac ključnih promjena i napretka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније