Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

21. 11. 2023. 17:36 >> 21:07

SPAJIĆ I PRINC PETROVIĆ NjEGOŠ

Dogovorili rad na ekološkim i kulturnim pitanjima

Premijer Milojko Spajić sastao se danas sa princom Nikolom II Petrovićem Njegošem sa kojim je dogovorio rad na ekološkim i kulturnim pitanjima.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je upoznao princa Petrovića Njegoša sa prioritetima, kojima se trenutno bavi Vlada, ali i ciljevima za budućnost.

„Sačekalo nas je mnogo gorućih tema, ali ćemo, nakon što ih riješimo, već početkom iduće godine, početi da posmatramo strateški na budućnost. U punom kapacitetu pokušavamo da riješimo tri stvari: nastavimo put ka EU, prije svega kroz imenovanja u pravosuđu, zatim poboljšamo rad institucija i da stvorimo uslove za eksponencijalan, ali održivi ekonomski razvoj. Posebno sam motivisan da ostvarimo značajne rezultate u svakom smislu, kako bi se naši sunarodnici koji su napustili Crnu Goru u nju vratili. Pored ekonomije i drugih važnih oblasti, posebna pažnja ove Vlade će biti usmjerena i na ekologiju i kulturu“, istakao je Spajić.

Princ Nikola Petrović Njegoš, kako se dodaje u saopštenju, poručio je da će posebnu pomoć pokušati da pruži u oblastima ekologije i kulture.

To su oblasti koje mogu Crnu Goru da uzdignu, ističe princ.

„Svi vodimo jedan rat, a to je rat protiv klimatskih promjena. To je nešto što ujedinjuje svijet i u tom ratu moramo pobijediti. Svi, u okvirima svojih mogućnosti, moramo pomoći u toj borbi. Želim da osmislimo i realizujemo projekte na koje ćemo svi biti ponosni. Crna Gora je mala zemlja, ali to može biti i naša velika prednost. Sačuvali smo mnoge vrijednosti, porodične i to je vrlo bitno, jer je to najbolja odbrana Crne Gore“, poručio je Nikola II Petrović Njegoš.

Kako je saopšteno iz Vlade, on je predstavio nekoliko projekata, koji imaju za cilj primjenu inovativnih i čistih tehnologija u oblasti tretmana otpada. Takođe, predstavio je i kulturno-umjetničke projekte koji mogu biti od velikog značaja za međunarodno pozicioniranje Crne Gore, prije svega kroz čuveno Cetinjsko Bijenale i projekat Kamen za mir.

"Predsjednik Vlade je poručio da će mu biti izuzetno zadovoljstvo da se projekti uspješno realizuju u najkraćem roku", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније