Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.А. [ rtcg.me ]

18. 11. 2023. 19:03 >> 19:20

EUROMOST

Nelegalna gradnja i uzurpacija državne imovine u Bijelom Polju

Nevladina organizacija "Euromost" danas je tokom snimanja obala rijeke Bistrice, evidentirala nove slučajeve nelegalne gradnje, uzurpiranja rijeke Bistrice u Bijelom Polju, protiv pravnog zauzimanja državne imovine, a što su sve krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti.

Saopštili su da su evidentirali paljenje raznog materijala, pored jedne fabrike za proizvodnju namještaja, koja se takođe nalazi pored same rijeke i na istom mjestu koje je u vlasništvo Opštine Bijelo Polje, koje se protiv pravno zauzima i uzurpira, čije inspekcije ni dan danas nijesu uspjele da vlasnika ove firme uklone sa opštinkog zemljišta, dok tužilaštvo mjesecima ovaj slučaj kao i ostale izviđa.

"Odmah nakon što smo obaviješteni od strane gradjana o nelegalnoj gradnji i uzurpiranju obala rijeke Bistrice,prvo smo evidentirali i snimiili taj dio rijeke, nakon toga odmah smo obavijestil Upravu policije u Bijelom Polju, jer se radi o krivičnim djelima, kao i Sekretarijat za inspekcijske poslove Opštine Bijelo Polje i bjelopoljsku komunalnu policiju, a od Uprave policije smo zatražili da obavijesti gradjevinsku inspekciju", navodi se u saopštenju.

"Želimo ovim putem i Sekretarijatu za inspekcijske poslove i bjelopoljskoj komunalnoj policiji kao i Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na kraju poručiti, da ćemo ako budu ćutali jer su mnogi koji su zapošljeni u ovim pomenutim institucijama, vezani što rodbinski, što kumovski i na drugi način sa investitorima, da ćemo se sami organizovati sa gradjanima pored svih objekata koji su nelegalno izgradjeni na obalama rijeke Bistrice i sami zaštiti i rijeku, a i državnu i opštinsku imovinu, u skladu sa Zakonom o mirnom okupljanju", saopšteno je.

 

Takođe, u saopštenju se poručuje pojedincima iz kriminalnih struktura, koji misle da će napadima preko socijalnih mreža i raznim prijetnjama spriječiti njihov rad, a isti će se prepoznati, koji svoj nezakoniti stečeni novac troše ugrožavajući rijeku Bistricu, građane, državnu i opštinsku imovinu, da će nastaviti borbu za ovu rijeku, "da ne grade nelegalne objekte pored rijeke i u rijeku i da svaki kamen koji su stavili u korito i pored korita ove rijeke uklone, da ne dozvole da ih mi uklanjamo, kroz okupljanje u skladu sa Zakonima i Ustavom naše države, jer nema tog državnog ili opštinskog službenika, bez obzira koliko su jedni sa drugima vezani, da će im moći nezakonito omogućiti, da otimaju opštinsku ili državnu imovinu, a posebno da ugrožavaju našu rijeku Bistricu", naveli su iz Euromosta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније