Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

17. 11. 2023. 17:01 >> 17:01
1

DPS

Rakočević: Ispunjenje dogovorenih uslova, potom datum popisa

Pošteno i jedino racionalno je održati popis nakon što se svi uslovi ispune, ne prije toga, kazao je član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

"Zbog čega smo došli do situacije da Spajić odgodi popis i prihvati zahtjeve opozicije, civilnog sektora i nacionalnih savjeta? Odgovor je jednostavan – utvrdilo se nedvosmisleno da je Vlada Dritana Abazovića pripremala popisnu prevaru. U toj namjeri je svoju ulogu imao i Monstat – najmanje su dva razloga za tu tvrdnju: prvi – Monstat je tvrdio da ne fali popisivača, da bi se potom utvrdilo da fali hiljadu i sedamsto popisivača; drugi – tvrdilo se da će odgađanje popisa koštati državu “milione eura”, da bi se potom utvrdilo da odgađanje ne košta niti jedan euro", kazao je Rakočević.

On je kazao da treba pohvaliti namjeru premijera Milojka Spajića da se uslovi za održavanje legalnog i transparentnog popisa prihvate.

"Međutim nije realno očekivati od građana da vjeruju na riječ djelovima sistema koji su bili uz Abazovića kad je pripremao (sada već utvrđeno) popisnu prevaru, a koji će učestvovati u sprovođenju popisa. Posebno imajući u vidu da su glavni politički akteri pripremane popisne prevare da čelu Skupštine Crne Gore, rukovodioci u brojnim opštinama, na značajnim mjestima u državnom sistemu – riječju: DF je vlast", kazao je Rakočević.

Zbog toga je, ističe, pošteno i jedino racionalno održati popis nakon što se svi uslovi ispune, ne prije toga.

"To je u prirodi svakog poštenog dogovora. Tim prije što, dok u Crnoj Gori vlast zavisi od Demokratskog fronta, imamo obavezu prema građanima i društvenom interesu da tražimo ispunjenje uslova i realizaciju dogovora, a ne da vjerujem na riječ", zaključuje se u saopštenju Rakočevića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније