Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

13. 11. 2023. 09:16 >> 09:16

GLAVNI GRAD

Borovinić Bojović čestitala Dan oslobođenja Cetinja

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Podgorice Jelena Borovinić Bojović čestitala je Dan oslobođenja Cetinja predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujović i gradonačelniku Prijestonice Nikoli Đuraškoviću.

Ona je u čestitki napisala da je trinaesti novembar za građane Cetinja poseban datum budući da se na današnji dan obilježava ne samo Dan Prijestonice, već i Njegošev dan, a te da su Vladika Rade i Cetinje ostavili neizbrisiv trag u tradiciji naše države.

“Prijestonica je simbol kulturne i istorijske baštine našeg naroda i kroz svoju bogatu istoriju iznjedrila je državnike i vojskovođe koji su izvojevali pobjedu našeg naroda u borbi protiv fašizma. Upravo na temeljima te borbe počiva današnja slobodna i proevropska Crna Gora”, navela je ona.

Kazala je i da je Prijestonica kolijevka poznatih pjesnika i duhovnika koji su svojim djelima dali poseban pečat istoriji i tradiciji države.

“Zahvaljujući bogatom kulturnom nasljeđu Cetinje je sve više prepoznato na turističkoj mapi i vjerujem da će u budućem periodu, uz odgovorno rukovodstvo biti još više afirmisano kao atraktivna turistička destinacija, što će doprinijeti razvoju grada i boljim uslovima za život Cetinjana”, navodi se u čestitki Borovinić Bojović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније