Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

26. 09. 2023. 15:29 >> 15:33

OGLASIO SE RESOR PROSVJETE

Ministarstvo o incidentu: Odrediti vaspitne mjere

Ministarstvo prosvjete oglasilo se oko današnjeg incidenta u Bijelom Polju, navodeći da su sugerisali Upravi Srednje elektro-ekonomske škole da momentalno, po Pravilniku i zakonu, odredi vaspitne mjere prema učesnicima incidenta.

Podsjetimo, maturant Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju danas je u dvorištu škole potezao pištolj na učenike, za koji se kasnije ispostavilo da je startni, poznatiji kao svadbarski pištolj. 

Maturant je učenicima prijetio tim pištoljem, a automobilom pobjegao sa lica mjesta kada je u dvorište došao pomoćnik direktora.

Slučaj je prijavljen policiji i od osumnjičenog i učenika kao svjedoka se uzimaju izjave.

"Prema podacima koje smo dobili od Uprave škole, incident se desio za vrijeme velikog odmora u prostoru koji dijele dvije škole - Gimnazija i SEEŠ, u kojem se pojavilo vozilo marke Nissan za čijim je volanom bio jedan od učenika četvrtog razreda Srednje elektro-ekonomske škole. Po prijavi koleginice, zamjenik direktora ustanove se odmah pojavio među učenicima kako bi video o čemu se radi. Na osnovu izjava svjedoka-učenika, do incidenta je došlo nakon prepirke dva učenika četvrtog razreda. U određenom momentu jedan od učenika je u ruci imao nešto slično vatrenom oružju. U međuvremenu se učenik koji je upravljao automobilom udaljio iz školskog dvorišta, a tom prilikom i sam zamjenik jedva izbjegao kontakt sa vozilom učenika. Na osnovu pravovremenih aktivnosti koje je preduzela Uprava škole, obaviještena je policija i ustanovljeni su počinioci prekršaja", zaključuje se u saopštenju Ministarstva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније