Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 03. 2014. 22:44 >> 22:44
1

DIO GLOBALNOG POKRETA

Milenijum i Trg Republike bili sat u mraku

NVO Green Home, u saradnji sa Glavnim gradom, organizovala je akciju "Sat za planetu", koja je podrazumijevala gašenje rasvjete na mostu "Milenijum" i Trgu Republike.

Tokom 60 minuta u mraku, priređen je kulturno-umjetnički program na glavnom trgu, u okviru kojeg su nastupili mladi podgorički bend "Zoon politikon", Marko Vukčević, đaci recitatori iz Osnovne škole "Pavle Rovinski", a posebnu atrakciju predstavljao je nastup "vatrene umjetnice" iz Novog Sada.

Pored glavnog grada, "Sat za planetu" održao se u još sedam crnogorskih gradova - Tivtu, Herceg Novom, Kotoru, Petrovcu, Nikšiću, Cetinju i Pljevljima, u saradnji sa loklalnim nevladinim organizacijama.

Moto ovogodišnje akcije je: “Budi superheroj za planetu – iskoristi svoju snagu!" Ove godine animirani heroj Spajdermen je glavni ambasador kampanje koji nosi poruku mladim generacijama, ali i onim malo starijim, da svaki pojedinac treba da bude heroj, štiteći našu planetu malim stvarima koje svakodnevno obavljamo, na odgovorniji način.

Sat za Planetu 2014 je još jedan globalni poziv na akciju svakom građaninu, poslovnoj kompaniji i zajednici širom svijeta. To je ujedno poziv na preuzimanje odgovornosti za naš uticaj na životnu sredinu i za pridruživanje rastućoj međunarodnoj zajednici koja je predvodnik u globalnim ekološkim promjenama.

U svijetu poznata kao "Eatrh hour", akcija koju Svjetski fond za zaštitu prirode organizuje osmu godinu, nastala je kao inicijativa građana Sidneja, a danas predstavlja globalni pokret, u kojem je prošle godine učestvovalo više od sedam hiljada gradova iz 154 zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније