Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б. [ Mina ]

03. 09. 2023. 08:04 >> 08:04
1

PREDSJEDNIK ALBAN SEKNIĆ

Osnovano udruženje crnogorske manjine Montenegro u Albaniji

Predstavnici crnogorske manjine u Albaniji osnovali su udruženje Montenegro, a njegov predsjednik biće Alban Bane Seknić.

Kako je saopšteno iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, osnivačkoj skupštini u petak u Skadru prisustvovao je direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Tirani, Đorđe Janković, predstavnik Crnogorske manjine u Albaniji, Marinko Ćulafić.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su i počasni konzul u Skadru Sokol Hoksa, samostalni savjetnik u Upravi, Zoran Đukanović, intelektualaci, pripadnici crnogorske manjine u Skadru.

Jakupi je obećao punu podršku udruženju Montenegro i crnogorskoj manjini u Skadru kroz projekte za realizaciju programa tog udruženja.

Ćulafić je stvaranje ovog Udruženja smatrao važnim događajem za reorganizaciju skadarskih Crnogoraca i garantovao podršku Odbora u budućnosti.

"Na sastanku razgovarao je o novom popisu stanovništva 'Census' i koracima koji će biti preduzeti na podizanju svijesti i informisanju o ovom veoma važnom procesu za crnogorsku manjinu u Albaniji", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније