Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

21. 07. 2023. 14:27 >> 14:27

PEŠIĆ I ŠERBAN

CG kao NATO članica aktivno doprinosi stabilnosti na Z. Balkanu

Crna Gora kao NATO članica aktivno doprinosi utemeljenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i da ulaže konkretne napore u afirmaciji kolektivnog sistema bezbjednosti, konstatovali su izaslanik odbrane Rumunije za Crnu Goru pukovnik Lovin Šerban i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, general-major Rajko Pešić.

Izaslanik odbrane Rumunije za Crnu Goru, pukovnik Lovin Šerban, boravio je u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane, gdje se u odvojenim susretima sastao sa državnim sekretarom, dr Krstom Perovićem, generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, general-majorom Rajkom Pešićem, kao i sa zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnikom Željkom Radulovićem.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Perović se zahvalio pukovniku Šerbanu na doprinosu unaprjeđenju saradnje Crne Gore i Rumunije u oblasti odbrane.

"Uz uvjerenje da će se takva saradnja nastaviti i za vrijeme mandata budućeg izaslanika, u skladu sa obavezama koje proizilaze iz članstva u NATO, kao i težnje za zajedničkim doprinosom politici odbrane i odvraćanja", navodi se u saopštenju.

General Pešić je, kako se dodaje, informisao sagovornika o planovima daljeg učešća pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama.

"On i pukovnik Šerban konstatovali su da Crna Gora kao NATO članica aktivno doprinosi utemeljenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i da ulaže konkretne napore u afirmaciji kolektivnog sistema bezbjednosti", navodi se u saopštenju.

Pukovnik Šerban je izrazio zahvalnost na saradnji tokom trajanja njegovog mandata, naglasivši važnost kontinuirane i prijateljske saradnje Crne Gore i Rumunije.

"On je potvrdio namjeru svoje zemlje da dalje doprinosi unapređenju odnosa dvije zemlje u oblasti odbrane, kao i da bude pouzdan saveznik Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Na sastanku sa zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnikom Radulovićem, kako navode iz Ministarstva odbrane, konstatovana je i izuzetno plodna saradnja pripadnika oružanih snaga dvije savezničke zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније