Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 03. 2014. 18:58 >> 18:58

PROMOCIJA ZDRAVE HRANE

Dani organske hrane u Bazaru

Ponuda na pijaci u Tržnom centru Bazar u Podgorici danas je bila bogatija sa organskim proizvodima iz Crne Gore, zahvaljujući kampanji koju, u cilju promocije domaćih i zdravih proizvoda, realizuju „Tržnice i pijace“ i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na nekoliko štandova nuđena su integralna brašna, med, sušeno i kandirano voće, voćne rakije i sokovi, zatim razni proizvodi na bazi drenjina, maslinovo ulje, krompir i luk, uglavnom sve ono što se odnosi na preradu i sezonsku ponudu tih proizvoda.

Proizvođači iz Nikšića, Pljevalja, Ulcinja i drugih krajeva Crne Gore nijesu morali da objašnjavaju da su njihovi proizvodi domaći ili da nijesu „prskani“.

To su govorile oznake na njihovim proizvodima, logo za organske proizvode iz Crne Gore, koji izdaje nacionalna sertifikaciona kuća Monteorganika. Ta oznaka garancija je da je proizvod dobijen na prirodan način, u osnovi, bez upotrebe vještačkih đubriva. A, da bi proizvodi zaslužili tu vrstu oznake, njihovi proizvođači morali su da prođu ozbiljan proces registracije, koji podrazumijeva poštovanje zakonskih normi u proizvodnji.

Interesovanje potrošača koji su danas obilazili štandove organskih proizvođača pokazuje da sve više raste svijest o vrijednostima tih proizvoda. Zadovoljni su bili i organski proizvođači. Iako, kako su kazali, nemaju problema da prodaju ono što proizvedu, kontakt sa potrošačima na pijaci smatraju značajnim oblikom promocije svojih proizvoda. To je prilika da se potrošači edukuju o svakom proizvodu, načinima upotrebe, djelovanja protiv raznih zdravstvenih tegoba i saznaju nešto više o prednostima organskih proizvoda.

Dani organske hrane u Bazaru biće održani i sjutra, od osam do 15 sati.

U okviru kampanje koju je , uz podršku Ministarstva poljoprivrede, organizovalo preduzeće „Tržnice i pijace“, do sada su promovisani ljekoviti čajevi i bilje, razne vrste brašna, hljeba i peciva, zatim med i pčelinji proizvodi. Planirano je da na taj način budu organizovani vikend dani i za druge domaće proizvode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније