Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

18. 07. 2023. 14:26 >> 14:47

PORUKE PODRŠKE

Saudijski ministar posjetio medresu, donirao 50 hiljada eura

Ministar za Islamska pitanja u Vladi Kraljevine Saudijske Arabije Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al-Šeik posjetio je medresu Mehmed Fatih i u pratnji reisa Islamske zajednice Rifat ef. Fajzića sastao se sa najistaknutijim predstavnicima javnog i političkog života muslimana Crne Gore.

“Islamska zajednica i muslimani u Crnoj Gori nemaju, kao neki drugi, rezervnu domovinu, niti bilo koga drugoga na koga se mogu osloniti u odbrani i zaštiti svojih interesa osim na prijatelje unutar političkog i javnog života Crne Gore. Sada imamo još jednog prijatelja, a ti je Kraljevina Saudijska Arabija. I juče potpisani ugovor i memorandum o saradnji, između ostaloga, podrazumjeva, kao što sam to juče i kazao nakon potpisivanja, nije samo ugovor o podršci Islamskoj zajednici. To je i jedan od mostova uspostave saradnje između dviju država. I time želimo pokazati da smo mi, muslimani, prijatelji ove države”, kazao je Fejzić.

Ministar Abdul-Latif, zahvalivši se na dobrodošlici, istakao da njegova posjeta ima dva cilja. Prvi je, kako je kazao, pomoć u promociji vrijednosti vjere, a druga uspostavljanje osnova za buduće odnose dviju država.

"Raduje me što sam u prilici da vam prenesem naijiskrenije pozdrave od kraljevske porodice i naroda Saudijske Arabije i njihove želje za prospretitetom i napretkom vaše države. Uspostavom ove vrste kontakata cilj nam je, između ostaloga, i pomoći u promociji najviših vrijednosti naše vjere. I na tom putu smo krenuli prevashodno od sebe. Očistili smo naše redove od svih vrsta radikalizma i oprečnih tumačenja vjere. Time smo stekli uslove da implementaciju poruka naše vjere širimo i izvan granica naše države. Kraljevina je u poslednjih nekoliko godina u mnogome se otvorila prema svima. I to je primjetno...", kazao je Abdul-Latif al Šeik.

On je poručio da je želja Saudijske Arabije da pruži svaki vid podrške muslimanima u Crnoj Gori a, kako je kazao, sve u cilju uspostavljanja pravde i jednakosti u državi.

"Od vas očekujemo da budete najiskreniji prijatelji svoje države, da ulažete svoj trud i kapital ovde, da budete njeni odani i lojalno građani. Ne smijete dozvoliti da budete teret bilo kome, a samim tim i građani drugoga reda. Dajte svoj puni doprinos čuvanju onih najviših vrijednost društva i promociji istih. Budite oni koji će uspostavljati red i brinuti se za sigurnost drugih. Na tom putu imaćete punu podršku naše države. Na kraju, ono što želim podijeliti sa vama jeste informacija da prilikom sastanaka sa najvišim dužnosnicima Crne Gore je istaknuta potreba za uspostavom diplomatskih odnosa dviju država i uspostavom direktne avio linije Podgorica-Rijad. A sve u cilju promocije turističkih potencijala vaše države", kazao je saudijski ministar.

Ministar je na kraju svoje posjete medresi uručio novčanu pomoć u iznosu od 50 hiljada eura.

U pratnji ministra danas su medresu Mehmed Fatih posjetili i ambasador Kraljevine u Tirani, ataše za vjerska pitanja pri ambasadi Kraljevine u Sarajevu, direktor kulturnog centra "Kralj Fahd" u Sarajevu, kao i brojni savjetnici i predstavnici državnih medija kraljevine Saudijske Arabije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније