Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 03. 2014. 13:14 >> 13:15

IZ EU FONDOVA

Opredijeliti pare za prugu BG-BR

Italijanski ministar infrastrukture i transporta Mauricijo Lupi kazao je da će za vrijeme predsjedavanja Italije Evropskom unijom nastojati da značajan dio sredstava iz fondova EU opredijeli za rekonstrukciju pruge Bar-Beograd, kao i druge infrastrukturne projekte koji se planiraju u Crnoj Gori.

 

Sa ministrom Lupijem danas se u Rumi sastao crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, gdje su tom prilikom razgovarali o unapređenju bilateralne saradnje u oblasti saobraćaja i transporta.

"Na sastanku je potpisan Sporazum između vlada Crne Gore i Italije o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju, kojim se olakšava i unapređuje prevoz putnika i tereta između dvije države i ukida niz administrativnih i finansijskih barijera, te promoviše intermodalni prevoz", saopšteno je iz Brajovićevog resora.

Brajović je, kako se navodi, istakao dobru saradnju na realizaciji projekata unapređenje lokalne putne infrastrukture, rekonstrukcije željezničke pruge Bar–Beograd, kao i  primjer uspješne privatizacije dijela Luke Bar koji se odnosi na pomorske poslove.

"Ministar Brajović je snažno podržao incijativu o održavanju nekoliko etapa jedne od najprestižnijih biciklističkih trka Giro d′Italija u Crnoj Gori, što bi dodatno promovisalo turističke potencijale i dobrosusjedske odnose dviju država. Obostrano je zaključeno da je međunarodni prevoz u svim oblastima transporta između Crne Gore i Italije preduslov za razvoj svih drugih privrednih grana, kao i da će resorna ministarstva obje države isti i ubuduće nastojati da što više unaprijede eliminisanjem administrativnih i finansijskih barijera", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније