Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina/M.L.B. ]

19. 06. 2023. 22:20 >> 23:12

SAVJET ZA KONTROLU POLICIJE

Prate postupanje policije povodom napada na Markovića

Savjet za građansku kontrolu rada policije, na sopstvenu inicijativu, prati postupanje policije i provjerava primjenu policijskih ovlašćenja povodom govora mržnje, prijetnji, verbalnih i fizičkih napada na mladog psihologa iz Bara Petra Markovića, saopštili su iz tog tijela.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije kazali su da je Marković već duže izložen različitom uznemiravanju i nasilju, kako u onlajn prostoru, tako i fizički, na ulici, u svakodnevnom životu i radu.

Oni su rekli da su od direktora Uprave policije zatražili detaljnu informaciju o svim incidentima koji su poznati policiji i prijavama koje su u vezi sa tim podnijete, kao i šta je konkretno u odnosu na to preduzela i preduzima Uprava policije i kakva je komunikacija ostvarena sa državnotužilačkom organizacijom.

„Savjet je iskazao interesovanje da učestvuje na jednom od sastanaka Tim povjerenja LGBT zajednice i Uprave policije na kojem će se diskutovati i analizirati slučajevi nasilja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su svi članovi i članice Savjeta osudili nasilje nad Markovićem.

„Savjet upućuje odlučnu podršku i izražava solidarnost sa svima u Crnoj Gori koji se suočavaju sa neprihvatanjem, diskriminacijom i nasiljem zbog različitosti i ličnog identiteta“, ističe se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније