Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

20. 06. 2023. 06:53 >> 06:53
1

DRAGOLjUB RADULOVIĆ U "MREŽI"

Problemi MZ Župa: Opština i država nam ne daju ni centa

Mjesna zajednica Nikšićka Župa, kao najveća mjesna zajednica u Nikšiću, od opštine i države ne dobija jednog jedinog centa, niti ima ikakvu podršku od institucija, tvrdi predsjednik ove MZ Dragoljub Radulović.

Radulović je u emisiji "Mreža" na TVCG kazao da kao predsjednik Savjeta MZ sve radi volonterski.

"Jedan jedini euro nisam primio. Imamo veliku sreću što imamo donacije brojnih privrednih društava koji su prepoznali našu ozbiljnost. A što se tiče odnosa institucija i države prema nama, moram reći da je jako loš. Vežu nam ruke", smatra on. 

Radulović je naveo da su aktivizmom mjesnu zajednicu izdigli na veći nivo i da se trude da svojim mještanima poboljšaji uslove života.

Podsjetio je da je Nikšićka Župa proglašena za najbolju ruralnu mjesnu zajednicu, a nekad su bili i najveća mjesna zajednica u staroj Jugoslaviji.

"Naše najveće bogatstvo su djeca. U našoj školi ima 300 djece, a 85 djece u vrtiću. Obezbjeđujemo za njih besplatne ekskurzije, ljetovanja...Lučonoše i novorođenčad kod nas imaju novčane nadoknade", istakao je Radulović. 

Govoreći o infrastrukturi, Radulović je kazao da je stanje katastrofalno što se tiče planinskih puteva.

"Posebno bih tu napomenuo reon Lukavice, jer u njemu preko pola godine provedu najveći poljoprivredni proizvođači kako nikšićke opštine, tako Crne Gore. Tu su ozbiljna poljoprivredna gazdinstva: Mićkovići, Miličići, Jokići, Kostići", naveo je Radulović.

Podsjetio je da je taj reon nedavno posjetio ministar poljoprivrede Vladimir Joković i da se zgrozio stanjem na putevima. 

"Ministarstvo nam je tada uplatilo 50.000 eura što je kap u moru.  Mora postojati sinergija Ministarstva poljoprivrede i opštine Nikšić", zaključio je Radulović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније