Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

RTCG

22. 04. 2023. 17:21 >> 17:22

BIVŠI ČELNIK UPRAVE ZA ŽELjEZNICE

Radinović traži od Abazovića da riješi korupciju

 Bivši direktor Uprave za željeznice diplomirani saobražajni inženjer Želimir Radinović obratio se premijeru Dritanu Abazoviću i od njega zatražio da se posveti slučaju, kako ističe, korupcije u Upravi za ljudske resurse i Ministarstvu kapitalnih investicija.

"Vjerovatno Vam je premijeru poznato da je SDT otvorio slučaj, u vezi izbora dir. Uprave za željeznicu. Konkurs je raspisan 20.04.2022 godine, prošlii su svi rokovi za žalbe i taj konkurs je postao konačaan. Ervin Ibrahimović postavlja u mandatu Vaše Vlade, Jašara Ćatovića za vd direktora Uprave za željeznice, napominjem da jedino dipl.ing saobraćaja, građevine, elektro i mašniske struke može biti direktor te uprave. Ovaj kandidat je završio menadžment u građevinarstvu, ali je važno da je iz BS jer po raspodjeli to pripada toj stranci", navodi Radinović u saopštenju.

Kaže da Ibrahimoviću ni to nije malo bilo nego je polovinom decembra produžio mandat tom direktoru na još šest mjeseci.

"Vrlo dobro znate da se vd stanje daje do raspisivanje konkursa, tako da, Vlada snosi odgovornost. Ja sam obavjestio predsjednika kadrovske komisije u Vladi porukom da to ne radi jer je SDT otvorio slučaj. Kada je u javnosti izašlo da je SDT ušao u MKI, brže bolje su organizovali konkurs, posle 10 mjeseci. Predsjenik komisije Mirsada Bošnjak je izjavila svima ću da dam jedinice, nevjerovatno ali istinito", piše Radinović.

Kaže da je Uprava za ljudske resurse leglo korupcije te da je "izbor kadrova koji ispituju za pojedine oblasti vrh gluposti".

On pita Abazovića da li misli da Uprava za ljudske resurse postupa po nalogu raznih ministarstava da bi kadrovi određenih partija prošli te ispite, čime se obesmišljava javni konkurs, te da li mu je poznato da još nema rezultate konkursa niti je objavljeno na sajtu Uprave.

"Da li znate da je prije 10 mjeseci završen konkurs za pomoćnika direktora Uprave za željeznicu, a ni dan danas nije postavljen na to mjesto? Premijeru, od ovoga se počinje, od „male“ korupcije, naravno da ću ja nastaviti da se borim jer imam neoborive dokaze za moje tvrdnje", navodi Radinović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније