Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 02. 2014. 18:15 >> 19:11
11

PROTEST ISPRED MUP-A

Pokret Udar: Pustite naše junake

Aktivisti pokreta Udar, održali su večeras ispred zgrade MUP-a u Podgorici mirni protest solidarnosti, tokom kojeg su zatražili da uhapšeni tokom jučerašnjih protesta u Podgorici, budu što prije pušteni na slobodu.

Kako je javio naš reporter ispred zgrade MUP-a se okupilo 30-ak ljudi. Tokom protesta policija je blokirala ulice oko zgrade MUP-a, Skupštine i Vlade Crne Gore. 

Iz pokreta Udar su poručili da su jučerašnji neredi tokom protesta u Podgorici bili "instalirani od strane režima".

Oni traže i da se uhapšeni, kojim je određen 48-časovni pritvor puste na slobodu. "Tražimo da pustite naše junake, oni su nevini i junaci su Crne Gore", poručili su organizatori protesta. Oni su pozvali ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da reaguje i kako su poručili napravi "narodnu policiju". 

"„Deportacija 92, pljačka Kombinata aluminijuma, afera Snimak – Tužilaštvo ćuti, nadležni državni organi ne rade svoj posao. Ali zato juče, momci u kapuljačama, sa kamenicama – nema obavještenja da je ijedan od njih uhapšen. Zato je normalno da sumnjamo da su oni plaćenici režima“", poručio je na skupu profesor Milan Popović.  

Direktorica "Monitora" Milka Tadić-Mijović kazala je na skupu da su provokatori na slobodi, a oni koji su mirno protestovali u pritvoru.

"Nastavićemo sa neposlušnošću sve dok uhapšeni ne budu pušteni na slobodu", poručila je Tadić-Mijović.

Na večerašnjem skupu nije bilo incidenata. 

Demonstrantima 48-časovni pritvor

Učesnicima jučerašnjih protesta u Podgorici, zamjenik osnovnog tužioca u Podgorici Saša Čađenović, koji ih je saslušavao cijele noći, odredio je 48-časovni pritvor.

Pritvor je određen novinaru Marku Milačiću, portaprolu Foruma 2010 Bobanu Batrićeviću, predstavniku Građanskog fronta Ninoslavu Kaluđeroviću, kao i još nekim osobama.

Tužilac im na teret stavlja da su počinili krivično djelo nepostupanje po naredbi službenog lica, odnosno krivi su jer nijesu poslušali naređenje policije da se sklone sa ulice.

Podsjetimo policija je juče uhapsila 20 učesnika protesta, a kako je saopšteno iz policije u neredima je povrijeđeno devet policajaca.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније