Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

13. 04. 2023. 10:47 >> 10:47

NACIONALNI PARKOVI

Spriječen krivolov u rejonu Vranjine, zaplijenjeno plovilo

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero spriječila je krivolov u rejonu Vranjine, zaplijenilo plovilo i predalo lice koje se nalazilo u njemu nadležnim organima na dalje procesuiranje.

Navodi se da je u rejonu Vranjine uočeno plovilo na pristanu, sa opremom za izlov ribe putem struje.

"Lice koje se nalazilo na plovilu se dalo u bjekstvo u nepoznatom pravcu. Nakon pretrage terena putem drona, uočeno je napušteno plovilo sa opremom", kaže se u saopštenju.

Službenici NP su, kako se navodi, prepoznali lice koje se nalazilo na plovilu, i ono će biti predato nadležnim organima na dalje procesuiranje.

Direktor Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG) Vladimir Martinović je kazao da ulažu maksimum napora da u saradnji sa svim nadležnim subjektima na najefikasniji način suzbiju nezakonite radnje svih koji ne poštuju zakon i propisane norme.

"Očekujemo i snažniju podršku građana posebno lokalnih zajednica sa prostora zaštićenih područja, kako bi zajedničkim aktivnostima čuvali vrijednosti NP”, kazao je Martinović.

Podsjeća se a je u toku ribolovni zabran na sve vrste riba i vodenih organizama osim jegulje, koji je počeo 15. marta i traje do 15. maja.

Izlovljavanje ribe tokom ovog perioda je krivično djelo.

JPNPCG pokrenulo je i kampanju „Stop krivolovu" sa ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja ribljeg fonda i biodiverziteta NP Skadarsko jezero.

"Apelujemo na sve građane da prijave nepravilnosti koje primijetite u parku na broj 067/000-825. Vanpijačnu i nelegalnu prodaju ribe možete prijaviti Komunalnoj policiji na broj 067 002005", kaže se u saopštenju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније