Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ MINA ]

12. 02. 2014. 12:47 >> 13:14
1

BOLJA SARADNJA

Ljekari na usavršavanju u Turskoj?

Turska Agencija za međunarodnu izgradnju i razvoj (TIKA) spremna je da pomogne i finansijski podrži usavršavanje cnogorskih ljekara, koje će, uz podršku turskog Ministarstva zdravlja, edukovati eminentni stručnjaci, saopšteno je iz Fonda za zdravstvo.

Direktor Fonda Kenan Hrapović, razgovarao je sa novoimenovanim koordinatorom TIKA-e Mustafom Jazidžijem i šefom kancelarije u Crnoj Gori, Merdanom Krlićem.

Jazidži je, kako je saopšteno iz Fonda, rekao da je TIKA spremna da pomogne crnogorskom zdravstvu u većem obimu nego do sada.

On je naglasio da ta agencija već ima veliki broj projekata u zdravstvu, i da je na prošlonedeljnom sastanku u Istambulu određeni broj njih dobio i direktnu saglasnost za finansiranje od čelnika ove organizacije.

"Istaknuto je da je TIKA spremna da pomogne i finansijski podrži usavršavanje ljekara, koje će, uz podršku Ministarstva zdravlja Turske, edukovati eminentni stručnjaci iz traženih oblasti", kaže se u saopštenju Fonda dostavljenom agenciji MINA.

Hrapović je, kako se navodi, turskog diplomatu upoznao sa funkcionisanjem zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, i sa svim vidovima aktivnosti koje sprovodi Fond u saradnji sa Ministrastvom zdravlja.

Navodi se da je Hrapović kazao da je zadovoljan saradnjom Crne Gore i Turske u oblasti zdravstva.

On je kazao da je Turska značajan partner Crnoj Gori jer je prepoznala zdravstveni sektor kao jedan od važnijih oblika saradnje.

"Hrapović je naglasio senzibilitet koji ima Agencija TIKA prema crnogorskom zdravstvu, ističući njen veliki značaj u unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Hrapović je podsjetio da je budžet Fonda za zdravstveno osiguranje ograničen, a da je zahtjeva u sistemu ima mnogo od obnavljanja i nabavke medicinske opreme, voznog parka, rekonstrukcija, dogradnje i nadogradnje objekata, edukacija zaposlenih i da bi u tom smislu svaka pomoć dobrodošla.

"Moja molba Vašoj Agenciji bila bi da posebnu pažnju, kada je u pitanju zdravstvo, posvetite regionalnom, odnosno ravnomjernom razvoju zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori", rekao je Hrapović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније